Svijet

IMAJU PLAN DA OBIĐU SVIJET Bračni par i njihova beba žive u školskom autobusu već dvije godine

Džastin i Džudi i njihova mala kćerka Azelia od 2018. godine žive u preuređenom školskom autobusu i plan im je da obiđu svijet.

IMAJU PLAN DA OBIĐU SVIJET Bračni par i njihova beba žive u školskom autobusu već dvije godine
FOTO: JUSTINANDJUBY/YOUTUBE/SCREENSHOT

Prije dvije godine, Džastin (29) i Džudi (29),  odlučili su da svoj dom u Daramu, u Engleskoj, zamijene za školski autobus dužine 33 metra, pridruživši se sve većoj zajednici putujućih avanturista koji žive ovakvim životnim stilom.

Njih dvoje su srećniji nego ikad.

– Kada se osvrnete na život, svoja sećanja i ljude koje poznajete i stvari koje ste radili, ogroman bankovni račun nije važan. Želim da se sjetim kada se svakog dana probudim pored svoje kćerke i vidim kako se smije i smiješi se. To je zaista pokrenulo želju da putujemo, i zaista nam se svidjela ideja da živimo u autobusu – rekla je Džudi.

– Počeli smo da tražimo alternativne načine života, jer smo bili umorni od pokušaja sastavljanja kraja s krajem u Daramu. Kupovina autobusa bio je logičan sljedeći korak – dodaje njen suprug Džastin.

Šta je potrebno da se stari autobus transformiše u funkcionalni dom za tročlanu porodicu?

Godinu i po dana intenzivnog rada. Autobus su obojili u crveno i postavili klima uređaj i solarne panele. Napravili su kupatilo, kompletno sa toaletom. Postavljen je tuš koji je ujedno i igralište za njihovu djevojčicu Azeliu, kuhinjska sudopera, šporet i frižider.

Svaki aspekt njihovog autobusa dizajniran je i napravljen na način koji bi odgovarao njihovoj porodici, rekao je Džastin.

Kada su započeli obnavljanje, bračni par je želio da dokumentuje proces od početka do kraja. Naoružani Go Pro kamerom, pokrenuli su Jutjub kanal na kome svake nedjelje objavljuju video zapise u kojima opisuju proces izgradnje i svakodnevni život u autobusu.

Takođe su pokrenuli Instagram nalog na kome ih prati više od 11.000 ljudi.

Da biste bili zadovoljni, morate znati zašto želite da živite nekonvencionalnim životnim stilom, ističe Džastin, prenosi Telegraf.

– Shvatili smo svoje„ zašto “i počeli smo da manifestujemo tip života koji smo željeli. „Shvatite ovo „ zašto “, razmislite kako ćete proživljavati trenutke kada je vaša supruga trudna, a bliži se zima. Mnogi bi izgubili razum kada bi pomislili na sve neophodne stvari za renoviranje. Ako je snažno „zašto“, doći ćete do ovog trenutka kada to radite i volite  – objašnjava Džastin.

Supružnici dane provode praktikujući jogu na stijenama planina u Konektikatu, ranije su obavezno posjećivali muzičke festivale i farme.