Svijet

“IMALI SMO PADOVE, KAKO TO OBJASNITI” Kejt Midlton otkrila šta je BILO NAJTEŽE njoj i Vilijamu

Posljednjih mjeseci cijeli svijet je bio pogođen korona virusom, a baš kao i većini roditelja, i Kejt Midlton i njenom suprugu princu Vilijamu, nije bilo lako da objasne djeci, šestogodišnjem princu Džorždu i petogodišnjoj princezi Šarlot, te dvogodišnjem princu Luisu šta se tačno u svijetu dešava i zašto se njihova svakodnevica u potpunosti promijenila.

“IMALI SMO PADOVE, KAKO TO OBJASNITI” Kejt Midlton otkrila šta je BILO NAJTEŽE njoj i Vilijamu
FOTO: AARON CHOWN / POOL/EPA

Imali smo uspona i padova baš kao i svaka druga porodica u izolaciji. Džordž je puno stariji od Luisa i iznenađena sam koliko je uviđao da se nešto događa – započela je Kejt u razgovoru za BBC.

– Iako nisam željela da ih plašim i pretjerujem, mislim da je bitno da im se neke stvari objasne na način koji će moći da shvate, prikladan njihovom uzrastu – objasnila je Kejt Midlton.

– Komplikovano je i teško objasniti tako maloj djeci šta se događa, ali velika pomoć su nam bile i škole koje su u tom dijelu odradile odličan posao i pomogle nam da Džordžu, Šarloti i Luisu pobliže da objasnimo cijelu situaciju – iskreno je priznala vojvotkinja koja se, sa suprugom i troje djece, posljednjih mjeseci nalazi u izolaciji u obiteljskoj kući u Norfolku.

Kako su proteklih nedjelja britanski mediji izvještavali, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža nastavili su da odrađuju svoje kraljevske dužnosti iz vlastitog doma, dok su djeca vrijeme provodila pohađajući onlajn nastavu, te igrajući se na porodićnom imanju.