Sudbine

"Imali smo svoje rituale, pili smo kafu i jeli kroasane" Cakana slomljena zbog smrti Tozovca

Pjevačica Dragica Radosavljević Cakana sa velikim bolom primila je vijest da je njen kolega Predrag Živković Tozovac preminuo u 85. godini, nakon borbe sa korona virusom.

"Imali smo svoje rituale, pili smo kafu i jeli kroasane" Cakana slomljena zbog smrti Tozovca
FOTO: PETAR MARKOVIĆ/RAS SRBIJA

Znam ga otkako pjevam. Skoro sam se čula sa Mimom (pevačevom suprugom, prim. aut.), rekla mi je da se on bolje osjeća. Rekla mi je da ćemo se čuti kad on izađe, da će mu prenijeti pozdrave od Neše i mene, da će mu reći da se drži. On je prava srpska legenda za kojom treba žaliti. Toliko pozitivno i dobro stvorenje, divan kolega. Volio je ljude, prosto je bio prava zvezda, jugoslovenska. Baš sam šokirana… – kaže kroz suze Cakana za Blic.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

Ona dodaje da su se ona i njen suprug Neša sa Tozovcem često viđali, te da su imali svoje rituale.

– Imao je on godina, ali negdje sam vjerovala da će ipak da se izbori. Viđali smo se često zaista, u kafiću u njihovom kraju smo pili kafu, jeli kroasane, tu blizu stanuje Nešina ćerka. Šta može da se kaže osim da sam toliko tužna i zbunjena, užasnuta. Ionako su nam svi ovi dani blentavi i apatični, ovo me je dotuklo. Toliko je ljudi otišlo koji su bili vrijedni za nas, glumaca, pjevača… Nekako stvarno da se čovjek zamisli… Evo rasplakali ste me, pozvaću Mimu sada – s tugom kaže pjevačica.

Tozovac je, podsjetimo, prošle nedelje dao izjavu za medije, u kojoj je naveo da se nada da će uskoro izaći iz bolnice i liječenje nastaviti kod kuće.

Nažalost, izgubio je borbu sa opakim virusom, a umro je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.