Hronika

"Imao je želju da oživi selo, bio je vodič za bolje sutra" Petar je deveta žrtva masakra u Mladenovcu, 50 dana se borio za život

Petar M. (26) iz Malog Orašja deveta je žrtva masakra u Mladenovcu, a mladić je preminuo nakon gotovo 50 dana borbe za život. Ovim povodom se oglasila i crkva u Malom Orašju, koja se oprostila od mladića i izrazila saučešće porodici.

"Imao je želju da oživi selo, bio je vodič za bolje sutra" Petar je deveta žrtva masakra u Mladenovcu, 50 dana se borio za život
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Uroš Blažić (20) je 4. maja u večernjim satima započeo svoj krvavi pohod. On je otišao do igrališta u Malom Orašju, gdje je bio i Petar, kada je ubio petoro ljudi, a zatim je nastavio ka selu Dubona. U narednom selu je ubio troje ljudi, a ukupno je ranio 14.

Petar je te kobne večeri bio u Malom Orašju, a preminuo je tokom jučerašnjeg dana.

“Imao je želju da oživi selo”

– Povodom Petrove smrti, Sveta Crkva izjavljuje saučešće porodici preminulog. Naš brat Petar je redovno dolazio u crkvu i ove godine je po Božijem promislu postio cijeli Veliki Post i pričestio se Svetim Tajnama Hristovim na Vaskrs. Petar je imao želju da proslavi praznik Svetih Apostola Petra i Pavla kao svoju krsnu slavu. Takođe je brat Petar imao želju da naše selo oživi i obnovi mnoge izvore i znamenita mjesta, kako bi očuvao tradiciju koju je imao kao vodič za “bolje sutra” – napisala je crkva na svom Fejsbuk profilu.

Kako su naveli, volio je folklor i bio je predsjednik udruženja u selu.

– Volio je druženje, ljude, zabavu i ljubav koja nas okružuje. A i ljudi su voleli njega , i još uvijek ga vole i uvijek će ga voljeti – napisali su.

Blažić agresivan i u zatvoru

Uroš Blažić je nakon krvavog pira zaprijetio jednom taksisti i naredio mu da ga vozi do Vinjišta kod Kragujevca, gdje je i uhapšen u jutarnjim časovima.

Pročitajte još

On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R. B. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog Uroš Blažića, G. G. koji se takođe sumnjiči za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Blažić pravi probleme i u pritvoru, a nedavno je osvanula vijest da je napao drugog pritvorenika, zbog čega je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Kao odbranu za masakr koji je počinio, Blažić je ispričao kako su ga mještani sela ismijavali i stvarali zavjeru protiv njega.

– Osjećao sam podsmijeh, ruganje i ismijavanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene – ispričao je Blažić, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije