Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“IMOVINA VLASNIŠTVO ENTITETA” Karan ističe da stranci i Bošnjaci rade na preoblikovanju uređenja

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da nije primjereno niti normalno da u Ustavnom sudu BiH odluke donose tri stranca koja su pod direktnom palicom međunarodne zajednice i bošnjačke političke elite.

– Tvrdim da su pod direktom palicom međunarodne zajednice, nažalost i bošnjačke političke elite. Potpuno su u funkciji preoblikovanja državnog uređenja BiH i putem Ustavnog suda žele da BiH pretvore u unitarnu državu – rekao je Karan za RTS.

On, je povodom odluke Ustavnog suda BiH kojom se poljoprivredno zemljište Republike Srpske pretvara u vlasništvo BiH, naglasio da BiH nema imovinu i da je imovina vlasništvo entiteta.

Karan je rekao da su srpski predstavnici zajedno sa predstavnicima hrvatskog naroda usaglasili tekst prijedloga zakona da se umjesto trojice stranih sudija uvedu domaće sudije u Ustavni sud BiH.

Na pitanje do kada će potrajati neučestvovanje Srba u donošenju odluka u institucijama u Sarajevu, Karan je rekao da je to korištenje ustavno-pravnih i politički legalnih i legitimnih mehanizama Republike Srpske, njenih predstavnika i u Srpskoj i na nivou BiH i da se time sprečava antidejtonsko djelovanje u BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO