Društvo

Imunizacija se sprovodi prema dogovorenoj dinamici: U Srbiju stiglo još 50.000 doza vakcine “Sputnjik V”

U Srbiju je jutros stiglo još 50.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V".

Imunizacija se sprovodi prema dogovorenoj dinamici: U Srbiju stiglo još 50.000 doza vakcine “Sputnjik V”
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Avion, koji je dopremio vakcine iz Rusije, na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”, sletio je oko 8 sati.

Prema riječima ministra za inovacije Srbije Nenada Popovića, riječ je o prvoj komponenti vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi.

Popović je naveo da su vakcine stigle iz fabrike ”Biokad” u Sankt Peterburgu, gdje je prije dva mjeseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju vakcine ”Sputnjik V”.

– Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsjednika Vučića – rekao je Popović.

On je izrazio zadovoljstvo, jer se isporuka vakcina iz Rusije sprovodi prema dogovorenoj dinamici.

– Ugovorili smo nabavku dva miliona vakcina iz Rusije. Očekujem da do kraja marta, odnosno tokom prve polovine aprila sva ugovorena količina vakcina bude isporučena Srbiji – rekao je Popović.

Ministar je istakao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije