Svijet

INCIDENT NA SUDU Čekali da počne ročište, pa se POTUKLI U HODNIKU (VIDEO)

Na drugom spratu Trgovačkog suda u Splitu nedavno je izbio incident kada je, uoči ročišta došlo do fizičkog napada Ivana S., vlasnika tužene kompanije na advokata Ivana S., koji je zastupao tužitelja, a potom i na vještaka Nevena K.

INCIDENT NA SUDU Čekali da počne ročište, pa se POTUKLI U HODNIKU (VIDEO)
FOTO: SPLIT UŽIVO/FACEBOOK/SCREENSHOT

Tuženi Ivan S. je za medije rekao da ga je uznemirila pristrasnost vještaka i obraćanje advokata ‘s visine’. Advokat Ivan S., pak, kaže da je napadnut kada je rekao da će zvati pravosudnog policajca zbog verbalnog napada tuženog na vještaka.

Advokat je nakon uzmicanja pred tuženim Ivanom S. završio priklješten uz vrata koja vode na drugi sud. Kamera ne pokriva taj dio hodnika. Advokat je rekao da je dobio par udaraca i da su mu u bolnici konstatovali povredu.

Okršaj na sudu

Posted by Split UŽIVO on Friday, October 23, 2020

– Uz psovke i prijetnje da će me ubiti i razbiti nasrnuo je na mene i udarao me šakama i nogama. Primio sam više udaraca u glavu, vrat i tijelo. Dao sam iskaz u policiji, a potom sam otišao u bolnicu gdje mi je konstatovana povreda vrata – rekao je advokat.

Nakon toga je na red došao vještak Neven K.

Situacija se potom primirila, na sprat je stigao i pravosudni policajac. Akteri su dali iskaze u policijskoj stanici. Vještak Neven K. saslušan je kao svjedok, advokat kao oštećeni, a tuženog su na kraju prijavili za prijetnju i kršenje javnog reda i mira.

Predmet spora između dve kompanije jeste neplaćeni račun od oko 4.000 evra. Ivan S. se smatra oštećenim i ne želi da ga plati.