Politika

"Incko nas je uveo u POLITIČKI HAOS" Počinje sastanak lidera partija u Srpskoj

Lideri političkih partija sa sjedištem u Republici Srpskoj počeli su da stižu u Narodnu skupštinu RS na sastanak koji je inicirao predsjednik parlamenta, Nedeljko Čubrilović.

"Incko nas je uveo u POLITIČKI HAOS" Počinje sastanak lidera partija u Srpskoj
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je prije sastanka da ih zanimaju konkretna rješenja, a ne “jalove odluke koje će biti kratkog daha”.

 – Ovo je sastanak koji je inicirao Incko svojom lošom odlukom, ali boli njega briga jer on odlazi svojoj kući, a nama u BiH ostavlja probleme – istakao je Borenović.

On je dodao da su Inckovim potezom ponovo podignute međunacionalne tenzije što će doprinijeti još većem iseljavanju građana iz BiH.

Pročitajte još

– Uveo nas je u politički haos. Ovo pitanje se mora riješiti ako hoćemo da imamo normalnije odnose u ovoj zemlji – naveo je Borenović.

Današnji sastanak je sazvan s ciljem postizanja zajedničkog dogovora oko budućeg djelovanja po pitanju nametanja zakona o negiranju genocida.

Podsjećamo, odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, nametnuo je prošle sedmice dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

Prihvati notifikacije