Zabava

Influenserku zbog odjevne kombinacije nisu pustili u avion: Dovoljno sam stara i civilizovana da znam šta mi priliči a šta ne (FOTO)

Fitnes influenserka iz Turske, Deniz Sajpinar, nedavno je na aerodromu u Teksasu doživjela neprijatnost, a cijeli događaj prenosila je na Instagramu.

Influenserku zbog odjevne  kombinacije nisu pustili u avion: Dovoljno sam stara i civilizovana da znam šta mi priliči a šta ne (FOTO)
FOTO: DENIZ SAYPINAR/INSTAGRAM SCREENSHOT

Osoblje aerodroma ocijenilo je njen stajling koji se sastojao od kratkog šortsa i majice sa dubokim izrezom kao uvredljiv, pa je nisu pustili u avion.

– Ovo je 2021.godina i još postoji dres kod za let. I to samo zato što sam žena- napisala je na društvenim mrežama, prenosi Blic.

Deniz (26) se inače preselila iz Turske u Ameriku upravo da bi izbjegla konzervativnu kulturu Turske.

– Nisam gola, kao što tvrde na aerodromu. Ja sam profesionalna sportistkinja i fitnes zvijezda koja je na put krenula zbog obaveza, a sada moram da čekam na aerodromu do jutra. Volim da nosim odjeću koja pokazuje moju ženstvenost, ali nikada se ne oblačim uvredljivo. Dovoljno sam stara i civilizovana da znam šta mi priliči a šta ne. Ne zaslužujem ovakav tretman samo zato što nosim šorts. Ono što nas ljude razdvaja od životinja je naša sposobnost da kontrolišemo svoje primitivne impulse. Ne mogu da vjerujem da se ovo dešava u Americi- kazala je Deniz.

Prihvati notifikacije