Politika

INICIJATIVA “MINI ŠENGEN” Mihajlović: Balkan bez granica znači rast životnog standarda za sve

Nepostojanje granica u protoku kapitala, robe i ljudi, i zajednički regionalni projekti uticaće na poboljšanje životnog standard, ocijenila je danas potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

INICIJATIVA “MINI ŠENGEN” Mihajlović: Balkan bez granica znači rast životnog standarda za sve
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Govoreći o inicijativi “mini Šengen” ona je na TV Hepi rekla da su cijelom regionu potrebni digitalizacija, zajedničko tržiste rada i protok kapitala.

– Ne razumijem one koji bi da se bave politikom, a ne žele zajedničke regionalne projekte. Inicijativa mini Šengen, ili kako god će se zvati, neophodna je za sve tri zemlje – istakla je ona.

Pročitajte još

Dodala je da postoje problemi sa depopulacijom, da je sve manje djece i nedovoljno radne snage, što utiče i na političku stabilnost.

– Mislim da bi političari u regionu trebalo da se odgovornije ponašaju. Da budu svjesni činjenica, a ne da, kao na primjeru Buk-Bijele, odluke donose vođeni ličnim animozitetima – rekla je ona.

Kao dobar primjer navela je predsjednika Vučića koji je nabavio vakcine ne samo za Srbiju nego za ljude iz regiona.

– Voljeli ga ili ne – rezultati postoje i valjda bi trebalo zajedno da rade sa Srbijom, koja napreduje ekonomski brže nego druge zemlje, a ne da pojedini političari iz BiH i Crne Gore ne žele da učestvuju ni u kakvim projektima – poručila je ona.

Prihvati notifikacije