Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

INSPEKTORI ČEŠLJAJU PROŠLOST UBIJENOG BULATOVIĆA Otkrivamo nove detalje istrage likvidacije u Novom Sadu

Hronika
Autor:

Foto: Srpskainfo

Policijski inspektori iz Novog Sada provjeravaju privatnu i poslovnu prošlost Željka Bulatovića (55) kako bi otkrili mogući motiv njegovog ubistva, saznaje Srpskainfo.

Izvor uključen u istragu oko ovog slučaja kaže da je za srpsku policiju zanimljiva i sama prošlost žrtve u Republici Srpskoj, iz koje se u Novi Sad preselio prije samo 6 mjeseci.

– Interesuje nas šta je radio tamo, s kim se družio, poslovno sarađivao, i da li je u Novi Sad došao da radi za nekoga – kaže sagovornik Srpskainfo upoznat sa istragom.

Kao jedan od mogućih motiva spominjalo se i to što je njegov sin Aleksandar Bulatović bio osuđen za ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu. Inspektori sumnjaju da bi to mogao biti jedan od glavnih motiva za ovu profesionalnu likvidaciju.

Zbog toga su inspektori iz Novog Sada kontaktirali Ministarstvo unutrašnjih poslova RS kako bi provjerili mogući motiv ove likvidacije. U istragu se odmah uključila Uprava za organizovani i teški kriminalitet, koji aktivno učestvuju u istrazi i razmjenjuju informacije s kolegama iz Srbije. Naš izvor kaže da ne može da govori o mogućem motivu zločina. Nesumnjivo je, ipak, da samim tim što u istrazi zločina sarađuju novosadska i policija iz RS ukazuje da motiv, naručioca ili organizatora treba tražiti u Srpskoj.

– Za sada nema pouzdanih dokaza da je likvidacija Bulatovića povezana sa zločinom za koji je optužen njegov sin, kome će presuda biti izrečena u petak. Ne odbacujemo mogućnost da je ubijen iz osvete zbog “sinovljevih grijeha”, ali je zanimljiva i sama prošlost žrtve u Republici Srpskoj iz koje se u Novi Sad preselio prije samo 6 mjeseci. Interesuje nas šta je radio tamo, s kim se družio, poslovno sarađivao, i da li je u Novi Sad došao da radi za nekoga – kaže sagovornik Srpskainfo upoznat sa istragom.

Iako su prva operativna saznanja ukazivala da je Bulatović ubijen iz osvete, zbog zločina za koji je optužen njegov sin, likvidacije Miroslava Lazarevića u oktobru 2016. u Istočnom Sarajevu, istražitelji nisu zanemarili samu prošlost žrtve i mogućnost da je stradao zbog svojih “grijehova”.

Bulatović je godinama živio u RS, gdje je radio u firmi za civilnu zaštitu. Prije nekoliko mjeseci razveo se od supruge, Aleksandrove majke, pa se s nevjenčanom ženom preselio u Novi Sad, gdje je namjeravao da otvori špediciju.

Ono što za sada nije poznato je porijeklo kapitala kojim je planirao da započne posao, da li je namjeravao da radi samostalno ili je imao ortaka, i ako jeste ko je to bio i kakav je bio njihov dogovor.

Prema nezvaničnim informacijama, od razvoda sa suprugom Željko nije prisustvovao suđenju sinu, niti ga je posjećivao u zatvoru.

Željko Bulatović je ubijen u ponedjeljak uveče, ispred zgrade u kojoj je živio u Ulici Bate Brkića, u Novom Sadu. Ubica, maskiran kapuljačom, ispalio mu je dva hica, u grudi i u glavu, i pobjegao. U trenutku ubistva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i pasoš. Kako su pare nađene kod njega jasno je da motiv zločina nije pljačka već da je likvidiran iz nekog sasvim drugog razloga.

Pritisak na sud

Milan Petković, branilac Željkovog sina Aleksandra u postupku za ubistvo Miroslava Lazarevića, rekao je za Srpskainfo da niko do sada nije kontaktirao njegovog klijenta u vezi sa zločinom.

– Priča o navodnoj osveti medijski je kreirana i verujem da su takve informacije plasirane da bi se izvršio pritisak na Okružni sud u Banjaluci kako bi moj klijent dobio što veću kaznu – naveo je advokat Petković.

Sinu ubijenog i Saši Vidoviću sud u Banjaluci u petak će izreći presudu, a na prvom suđenju, koje je Vrhovni sud poništio, bili su osuđeni na 19 godina, odnosno dvije decenije zatvora.

I Stjepan – Braco Lazarević, otac ubijenog Miroslava, u izjavi za „Dnevni avaz“ demantovao je navode da je likvidacija Željka Bulatovića povezana sa egzekucijom njegovog sina.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO