Hronika

INVESTITORA UBILA NASRED ULICE, PA LEGLA DA SPAVA Baka Coka (71) pred sudom, prijeti joj 15 GODINA ROBIJE

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište u procesu protiv Stojanke Stojanović (71) sa Zvezdare, koja se tereti za ubistvo investitora Zorana Trifunovića (59) u septembru 2018. godine.

INVESTITORA UBILA NASRED ULICE, PA LEGLA DA SPAVA Baka Coka (71) pred sudom, prijeti joj 15 GODINA ROBIJE
FOTO: V. LALIĆ / RAS SRBIJA

Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se Stojanovićeva kratko izjasniti o krivici, a potom će sud zakazati suđenje, koje će biti javno i na kojem će detaljno moći da iznese svoju odbranu.

Stojanovićeva se nalazi u kućnom pritvoru, pošto je više mjeseci bila u pritvoru.

Nakon više vještačenja o njenoj procesnoj sposobnosti, procjenjeno je da je sposobna da joj se sudi.

Ona se optužnicom tereti zbog krivičnog djela ubistvo za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Trifunović je ubijen u Bulevaru kralja Aleksandra, na teritoriji opštine Zvezdara 2. septembra 2018, a ubistvo su zabilježile sigurnosne kamere. Njega je, kako se vidi na snimku, nasred ulice ubila žena sa dva hica iz pištolja.

Ona je nakon toga produžila pješke do svoje kuće. Kada je policija utvrdila šta se dogodilo, pokucala je na njena vrata, a baka Coka je spavala! Ona je kasnije poricala da ima ikakve veze sa ubistvom, a kako je utvrđeno oružje je uzela od svog sina, advokata.

Protiv Trifunovića je vođeno više postupaka zbog falsifikovanja isprava, gradnje bez građevinske dozvole, prinuda, iznuda, ali da on ipak nije nikada osuđen, piše Blic.