Politika

Isak ponovo o Dodiku „I da na izborima u SAD bude izabrana Željka Cvijanović ti ćeš i dalje ostati pod sankcijama“

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o tome da je spreman proglasiti nezavisnost ukoliko na izborima za predsjednika SAD pobjedi Donald Tramp.

RAMO ISAK I MILORA DODIK
FOTO: FTV/YOUTUBE/SCREENSHOT/SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER/COMBO

Ime Milorada Dodika, političara i kriminalca iz Bosne i Hercegovine, još od 17. januara 2017. godine nalazi se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država. Od toga dana demokratskom voljom birača u Americi promijenila su se tri predsjednika, a Milorad Dodik zadržao je status lica pod sankcijama, naveo je Isak.

Dodao je da je sankcije Dodiku prvo uvela administracija Baraka Obame, a produžile administracije i Donalda Trumpa i Džoa Bajdena.

-Milorad Dodik, sve dok bude predstavljao značajnu prijetnju u vezi s ometanjem provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma, biće pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država koje su dokazani prijatelj države Bosne i Hercegovine – dodao je Isak.

Treba li uopšte, nastavlja Isak, podsjećati Dodika kako su nedavno na crnoj listi završili i članovi njegove porodice, jer je Milorad Dodik koristio i koristi službeni položaj u Bosni i Hercegovini za akumuliranje ličnog bogatstva kroz podmićivanje, mito i druge oblike korupcije.

Pročitajte još

-Njegovi snovi kako će jednog dana proglasiti nezavisnost RS jednaki su bajkama iz 2018. godine kako će na čelo Ministarstva finansija SAD doći, ni manje – ni više, nego njegovi – Dodikovi ljudi. Milorade, da na predsjedničkim izborima u SAD bude izabrana Željka Cvijanović ti ćeš i dalje ostati pod sankcijama, jer si kriminalac i rušitelj Dejtonskog mirovnog sporazuma – navodi se u reakciji Isaka, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije