Politika

Isak se obratio Dodiku “Da se izjašnjavaš kao Eskim bio bi optužen, od tebe je smješniji samo Nešić”

Pritisak na Sud BiH vrši samo bulumenta sluga režima Milorada Dodika koji mu aplaudiraju u sudnici, a napadaju Sud BiH.

RAMO ISAK I MILORA DODIK
FOTO: FTV/YOUTUBE/SCREENSHOT/SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER/COMBO

Ovo je izjavio ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak, reagujući na tvrdnje odbrane predsjednika Republike Srpske da se na sud vrši pritisak kako bi Dodik bio osuđen.

– To su oni isti ljudi koji su se dosjetili da počnu pričati – pazite sada – da se Dodiku sudi zato što je Srbin. Ptice na granama, pa čak i golubovi u Banjaluci znaju da se Dodiku sudi jer postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo propisano Krivičnim zakonom BiH. Milorade, da se izjašnjavaš i kao Eskim, a da imaš državljanstvo BiH i da si počinio šta si već počinio – bio bi optužen. Pa treba li da te ja učim kako Krivični zakon BiH ne prepoznaje kao otežavajuću okolnost pripadnost srpskom narodu – izjavio je Isak.

Pročitajte još

Od tog narativa, dodao je federalni ministar unutrašnjih poslova, samo su smiješnije prijetnje ministra bezbjednosti BiH Nenada Nešića kako će, ukoliko presuda Dodiku bude osuđujuća, u pitanje biti doveden opstanak BiH.

– Prava istina je da će, ako presuda bude osuđujuća, biti doveden u pitanje samo korumpirani sistem koji je Milorad Dodik uspostavio. Zato Nešiću – ministre sigurnosti države Bosne i Hercegovine – bavi se pitanjima iz oblasti sigurnosti. Vrijeme u svom kabinetu, koji se nalazi na adresi Trg Bosne i Hercegovine u Sarajevu, iskoristi za nešto više od demagogije. Bosna i Hercegovina je trajna kategorija isto kao i srpski narod u državi Bosni i Hercegovini. Što se tiče snova o secesiji, vrlo kratko: Nećete vi nigdje – navodi Isak, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije