Hronika

Ispituje se da li je zapustila i zlostavljala sina: Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv majke dječaka koji je ubio 9 osoba u školi

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ "Vladimir Ribnikar" od 3. maja.2023. godine, kada je dječak (13) ubio devet osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedna preminula, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K. – majke maloljetnog dječaka ubice stiču elementi krivičnog djela - zapuštanje i zlostavljanje maloljetnika.

pucnjava u školi u Beogradu
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, piše Blic.

Pročitajte još

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da obavi dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka ubice i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za Grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i donijetim odlukama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije