Svijet

Ista prava za vakcinisane i antivaksere: Slovački poslanici podržali su prijedlog zakona

Slovački poslanici podržali su prijedlog zakona po kojem ista prava imaju osobe koja su vakcinisane protiv kovida 19 i osobe koje se tome protive, javio je lokalni list Pravda.

Ista prava za vakcinisane i antivaksere: Slovački poslanici podržali su prijedlog zakona
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

List navodi da su članovi slovačkog parlamenta noćas podržali i besplatno testiranje na virus korona za sve one koji odluče da ne prime vakcinu.

Nacrt zakona podržala je većina poslanika nakon što su predložene njegove dopune. Očekuje se da će konačno glasanje biti održano danas u Državnom savjetu Slovačke, prenio je TASS.

Vlasti Slovačke prvobitno su predložile da se osiguraju povlastice svima koji se vakcinišu protiv kovida 19, ali je takav prijedlog izazvao masovne proteste ispred zgrade parlamenta u Bratislavi u petak, 23. jula.

Slovačka je 57. u svijetu kada se radi o broju registrovanih slučajeva zaraze virusom korona, nakon što je do sada bilo pozitivno više od 392.300 ljudi. Ukupno 12.530 osoba preminulo je od posljedica zaraze, a oporavilo se više od 379.350 zaraženih.

Vakcinacija u Slovačkoj počela je 26. decembra prošle godine, a do sada se vakcinisalo samo 40 odsto od ukupno 5,5 miliona stanovnika

Prihvati notifikacije