Politika

Snježana Novaković Bursać: Pojedini poslanici kao da su istražioci i sudije

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da se pojedini poslanici ponašaju kao istražioci, tužioci i sudije kada je riječ o kandidatima koji su na listi za članove Savjeta Regulatorne agencije za komunikacije, a mnogi su sebi oduzeli kredibilitet nezakonitim izborom članova CIK-a.

Snježana Novaković Bursać: Pojedini poslanici kao da su istražioci i sudije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Snježana Novaković Bursać

Bursaćeva je navela da ti poslanici, prema osporavanjima koja su se danas čula na sjednici, žele da parlament pretvore u sudnicu.

– Ukoliko dođe do imenovanja bilo koga i ako neko ima saznanja da je bilo kršenja zakona, procedura i pravila konkursa ima pravo da traži provjeru zakonitosti takvog izbora – rekla je Bursaćeva, zaključivši da se parlament ne može prervoriti u mini sudnicu.

Ona smatra da su pojedini poslanici izgubili kredibilitet da o ovom pitanju govore samom činjenicom da su na nezakonit način glasali i izabrali članove Centralne izborne komisije.

– Mnogi poslanici i klubovi su na taj način sami sebi oduzeli kredibilitet da uopšte diskutuju o tome – rekla je Bursaćeva novinarima.

Ona je istakla da nije dobro da se poslanici pretvaraju u istražne organe, sudije i tužioce.

– Za sva imenovanja osniva se ad-hok komisija koju prati sekretarijat čija je uloga i zadatak da provjere zakonitost i ispravnost priložene dokumentacije, usklađenost priloženih dokaza i do sada smo tom poslu pristupali sa povjerenjem – rekla je Bursaćeva.

Prihvati notifikacije