Politika

“ISTA PRAVILA ZA GOSPODSKU ULICU I ZA ŠUMU” SDS iznio primjedbe na zaključak o obavezi nošenja maski

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS Slobodan Stanić iznio je danas niz primjedbi na zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije, ističući da obaveza nošenja maski na otvorenom može biti opravdana u velikim svjetskim metropolama, ali ne i u Srpskoj.

“ISTA PRAVILA ZA GOSPODSKU ULICU I ZA ŠUMU” SDS iznio primjedbe na zaključak o obavezi nošenja maski
FOTO: SDS

Na osnovu kojih pokazatelja se došlo do zaključka da su virus korona u Republici Srpskoj u značajnoj mjeri prenosi na otvorenom prostoru? Ova mjera je obavezujuća i za gradove i za sela. Isto se tretira šetanje Gospodskom ulicom u Banjaluci i rad na njivi ili u šumi – rekao je Stanić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On smatra da je potpuni apsurd da dijete od osam, devet ili deset godina mora nositi masku na otvorenom, a da je zatim skida kada dođe u školu, u zatvoren prostor.

Član Odbora za zdravstvo Želimir Nešković rekao je da svi politički subjekti u Republici Srpskoj treba da čuvaju zdravlje građana Srpske, te da je to posebno važno kada je evidentan rapidan rast broja oboljelih.

Pročitajte još

– Pozivam sve institucije i predstavnike lokalnih zajednica da uložimo maksimalne napore da se zaustavi širenje virusa korona, te da se održi ekonomska stabilnost Republike Srpske – naglasio je Nešković.

On je rekao da tokom kampanje za predstojeće izbore sve političke partije treba da se pridržavaju preporučenih mjera i obezbijede minimum rizika obolijevanja građana.

– SDS će nastaviti svoju kampanju na potpuno bezbjedan način – rekao je Nešković.

Prihvati notifikacije