Svijet

ISTRAŽIVANJA MU NE IDU NA RUKU Tramp: Demokrate pokušavaju da UNIŠTE američki način života

Na političkim skupovima u državama Mičigen i Viskonsin, predsjednik Donald Tramp je optužio je demokrate, da pokušavaju da unište američki način života.

ISTRAŽIVANJA MU NE IDU NA RUKU Tramp: Demokrate pokušavaju da UNIŠTE američki način života
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Kako podseća AP, ove države imale su presudnu ulogu u Trampovoj pobjedi na izborima održanim 2016. godine, ali trenutna situacija nije u predsjednikovu korist.

Tramp je na svojim skupovima otpužio demokrate da žele da izbrišu američku istoriju i vrijednosti.

Američki predsjednik je rekao da bi pobjeda njegovog rivala Džoa Bajdena dovela do “najveće depresije u istoriji zemlje” i pretvorila Mičigen u “izbeglički kamp”.

– Demokratska stranka koju ste nekada poznavali, više ne postoji – istakao je Tramp.

On je rekao da je Bajden doveo građane u opasnost, ne navodeći nikakva obrazloženja za to.

Govoreći o krizi izazvanoj pandemijom korona virusa, predsjednik je upozorio da bi Bajden produžio njeno trajanje, zatvorio zemlju i odložio upotrebu vakcine, iako zdravstveni eksperti ističu da bi epidemiološka situacija u zemlji bila daleko bolja da je Trampova administracija reagovala brže i odlučnije.

Mračna poruka koju je Tramp uputio na političkim skupovima održanim u dvije države Srednjeg zapada dešava se u trenutku kada istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je Bajden favorit na izborima.

U pokušaju da spriječi glasače da se okrenu protiv njega, Tramp nastoji da demokrate predstavi kao “antiameričke radikale” i tvrdi da neopredjeljeni građani imaju “moralnu dužnost” da se pridruže Republikanskoj stranci.

Tramp je nastavio da održava političke skupove uprkos korona virusu, zbog kojeg je bilo hospitalizovan na nekoliko dana ranije u toku mjeseca.

Predsjednik strahuje da bi mogao da izgubi na izborima u Mičigenu i Viskonsinu, dvema državama koje su bile ključne za njegovu pobjedu 2016. godine.