Društvo

Ivana iz Jajca je NAJLJEPŠA DJEVOJKA u BiH, PRVA PRATILJA Dajana iz Banjaluke (FOTO,VIDEO)  

U Sarajevu je održan 24. izbor najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini, koja će BiH predstavljati u decembru u Londonu.

Ivana iz Jajca je NAJLJEPŠA DJEVOJKA u BiH, PRVA PRATILJA Dajana iz Banjaluke (FOTO,VIDEO)  
FOTO: KLIX/RAS SRBIJA

Među 22 prelijepe finalistkinje po ocjenama žirija ubjedljivo najljepša je bila Ivana Ladan iz Jajca, koja je nosila redni broj 4. Krunu najljepše djevojke u ovom izboru ljepote novoj Mis BiH predala je Anđela Paleksić iz Sarajeva, koja je BiH predstavljala na svjetskom izboru ljepote u Kini.

Prva pratilja je Dajana Veriš iz Banjaluke, a druga Amina Smajić iz Kladnja.

Mis interneta za 2019. je Kristina Perić iz Dervente. Mis televoltinga Ivana Ignjatović iz Šamca, A šarma Elvedina Hodžić iz Živinica. Mis fotogeničnosti za 2019. je Dunja Marić iz Doboja,a Foto model je Nataša Arsenijević iz Bijeljine.

Zaista sam iznenađenja, nisam ovo očekivala. Kada sam čula da su prozvali moj broj, nisam mogla da vjerujem. Kao da sve sanjam. Za ovo takmičenje sam se pripremala 10 dana u Biogradu i tri u Sarajevu, a upoznala sam 21 predivne cure sa kojima ću sigurno ostati u kontaktu. Ovo je za mene jedno prelijepo iskustvo i trenuci koje ću sigurno dugo pamtiti – kazala je Ladan za Avaz.

Foto: Klix
Foto: Klix

Nova Mis BiH nam je kazala kako će sa ponosom predstaviti Bosnu i Hercegovinu na svjetskom izboru ljepote koje će se održati krajem ove godine u Velikoj Britaniji. Kao i svih proteklih godina, izbor za Mis promoviše mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva, te posebno promovira teme koje su od općeg interesa za čitavo društvo.

O samoj organizaciji izbora, pripremama, kao i sljedećim koracima za Avaz je govorila izvršna direktorka Direkcije “Miss BiH za Mis Svijeta” Stela Zubak Jovanović.

– Osjećam se fantastično, završili smo još jedan veliki projekat i za nas je trenutno osam mjeseci rada. Organizovali smo jako puno kastinga, regionalnih izbora i evo danas smo promovirali 22 najljepše djevojke u BiH – kazala je Zubak-Jovanović.

Posao još nije završen, nakon ovog izbora slijede i velike pripreme za novu missicu.

– Ivana Ladan već sredinom novembra putuje u London, tome će prethoditi njena priprema i opremanje njene odjeće, snimanje fotografija, te spotova na turističkim lokacijama u našoj zemlji. Ona će predstavljati našu zemlju među 130 ostalih zemalja iz cijeloga svijeta – kazala je izvršna direktorka Direkcije.

(Avaz)