Banjaluka

Iz Kluba odbornika SNSD poručili: Stavovi gostiju, kao što je Benjamina Karić, nisu poželjni u Srpskoj

Stavovi gostiju, kao što je Karićeva, nisu podržani u Republici Srpskoj i smatraju se direktnim udarom na institucije Republike Srpske, komentar je to odbornika SNSD u Skupštini grada Bojana Pećanca na današnju zvanični posjetu Banjaluci gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Iz Kluba odbornika SNSD  poručili: Stavovi gostiju, kao što je Benjamina Karić, nisu poželjni u Srpskoj
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

On kaže da je to njegov stav kao odbornika SNSD, kao građanina Srpske i Banjaluke, ali i stav Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Banjaluka.

– Benjamina Karić kao gradonačelnica Sarajeva glasno, odmah po izricanju drugostepene presude generalu Mladiću pohrlila je na društvenu mrežu Fejsbuk kako bi brže-bolje likovala. Karićeva se tu nije zaustavila. Sa napadima na Srbe nastavila je tako što je podržala sramnu Rezoluciju o Srebrenici, koja je prije nekoliko dana izglasana u Parlamentu Crne Gore –rekao je on.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Dodao je da stavovi gostiju kao što je Karićeva nisu podržani u Republici Srpskoj.

Pročitajte još

– Smatraju se direktnim udarom na institucije Republike Srpske, njenog stanovništva, svakog borca odbrambeno-otadžbinskog rata, porodica koje su u proteklom ratu izgubile svoje bližnje, te svakog djeteta kojem smo dužni reći istinu o propagandi koju Sarajevo plasira o srpskom narodu. Naš stav je jasan. Svako ko dira u institucije i narušava integritet Republike Srpske treba da zna da nećemo pognuti glave, ćutati i dopustiti da drugi pišu srpsku istoriju i odlučuju o njenoj budućnosti – istakao je Pećanac.

Prihvati notifikacije