Banjaluka

Nakon usvajanja novog cjenovnika Stanivuković poručio: Funkcionisanje javnog prevoza sačuvano bez SNSD

Uz podršku drugih odbornika, uspjeli smo da izglasamo održivi javni prevoz i u naredim mjesecima, rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković nakon okončane 16. sjednice Skupštine Grada.

Nakon usvajanja novog cjenovnika Stanivuković poručio: Funkcionisanje javnog prevoza sačuvano bez SNSD
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Naglasio je da je funkcionisanje javnog prevoza sačuvano bez SNSD.

-Ne moramo svaki mjesec da damo pola miliona KM, ne zato što ne želimo, nego zato što nemamo odakle.  Sa ekonomske strane mi smo uspjeli ono što je značajno za Banjaluku. SNSD je predložio amandmane na ovu odluku, kojim su tražili sredstva koja mi nemamo. Ipak, važno je reći da će i ovaj put Grad preuzeti 80 odsto tereta na sebe, a imaćemo javni prevoz, neće stati. Preuzećemo teret postkupljenja na sebe za studente, srednjoškolce i penzionere. To je suština – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

Dodao je kako je javni prevoz svakako najveći interes grada, te da bez toga nema funkconisanja grada.

-Odvijanje javnog prevoza je bilo upitno u narednom mjesecu. Ja sam se trudio da na sve moguće načine ne dozvolim da ostanemo bez javnog prevoza, iako su nas tjerali tim putem. Bitno je da kažem da će Grad nastaviti da finansira karte za učenike iz porodica sa 4 i više djece, popuste za penzionere i slično. Izmjena cjenovnika koji je usvojen je u pogledu radničkih karata, ali već je 90 odsto preduzeća pristalo da to plati za svoje radnike, da oni preuzmu teret poskupljenja– dodao je on.

Prihvati notifikacije