Svijet

IZ KOME SE PROBUDIO PARALIZOVAN I U BOLOVIMA Oglasio se Džejkob Blejk sa motivacionom porukom (VIDEO)

Afroamerikanac Džejkob Blejk, kojeg je policajac prije dvije nedjelje u Kenoši upucao sedam puta u leđa nakon čega su grad zahvatili protesti, juče uveče se obratio svojim pristalicama iz bolničkog kreveta i poručio im da se sve u životu može promijeniti u jednom trenutku, prenio je CNN.

IZ KOME SE PROBUDIO PARALIZOVAN I U BOLOVIMA Oglasio se Džejkob Blejk sa motivacionom porukom (VIDEO)
FOTO: @ATTORNEYCRUMP/TWITTER/SCREENSOT

Samo želim da kažem svima vama mladima i čak onima starijima od mene. Postoji mnogo toga u životu da se proživi. Vaš život i ne samo vaš život, vaše noge, nešto što morate da pokrećete okolo, da vas nose kroz život, može se oduzeti samo tako u trenutku – rekao je Blejk, koji je nakon incidenta ostao paralizovan od struka nadole.

– A tvrdim vam da ovakva sra*a kroz koja biste prošli, spajalice, imam hirurške spajalice u mojim leđima, u stomaku, ne želite da se suočavate s tim. Svih 24 sata tu je bol, bol u stomaku. Boli kad dišem. Boli kad se pomijeram sa strane na stranu. Boli kad jedem. Molim vas, kažem vam, promijenite vaše živote. Ako se držite zajedno, zarađujete, olakšavate sve našim ljudima tamo. Toliko je mnogo vremena protraćeno – naveo je Blejk u video snimku koji je njegov advokat objavio na Tviteru.