Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Iz komunizma u nepotizam

Kolumne
Autor:

Foto: RAS arhiva

Ideali, vjera i nada da se nešto može promijentiti odavno su kod domaćih političara sahranjeni. Grobari ideala i vjere učinili su da niko više ne vjeruje ni u šta. Nije bitno u šta vjeruju, niti kako u budućnosti vide zemlju na čijem čelu žele da budu; bitno je koliko će od toga zaraditi.

Politički profiteri učinili su da se smijemo svima koji vjeruju u nešto i da one koji krenu u borbu za pravdu nazivamo ludacima.

Političke partije bez plana, programa i ideje izlaze pred građane svake dvije godine, ne nudeći ništa osim istih obećanja kao i prethodnih godina. Kako ih nije sramota, ne znam, niti znam kako građanima ne dosadi slušati uvek jedno te isto.

Čuli smo mnogo obećanja, ali nismo čuli kako će ih ispuniti. Nigdje nisam čula kako zaposliti radnike, kako povećati platu, kako ući u EU, niti u kom smjeru ide ova tranzicija, koja je daleko od demokratije, ka kojoj navodno idemo.

Partije su odavno pogazile sve ideale, koje čak više ni ne spominju. U politiku se ulazi isključivo zbog novca, jer je danas lakše osnovati partiju nego firmu, a i profit je veći. Umjesto velikih ideala sada su na snazi lični interesi. Bitno je ući u politiku, dobijati dvije plate, zaposliti rodbinu i zavarati birače.

Mnoge ideologije obišle su svijet. Imali smo marksiznam, komunizam, liberalizam, konzervatizam, kapitalizam… a sada je došao red na nepotizam.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO