Hronika

"Izašao je iz lifta bez riječi i otrčao na ulicu" Mladići spasili djevojku od silovatelja nakon što su čuli pozive u pomoć, opisuju jezive detalje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. J. (32) iz Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo silovanje.

"Izašao je iz lifta bez riječi i otrčao na ulicu" Mladići spasili djevojku od silovatelja nakon što su čuli pozive u pomoć, opisuju jezive detalje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Čuli smo zapomaganje nekoga u nevolji. Mislili smo da je lift zaglavljen, brat je krenuo gore, a ja dole. Vidjeli smo da je zaglavljen na drugom spratu, pozvali smo upravnicu, pitali šta da radimo, ona je rekla, probajte da zatvorite vrata i da pozovete lift u prizemlju. Spustili smo se do prizemlja i kada je lift je stao, čovek je istrčao iz ulaza na ulicu. Ništa nije rekao, samo je izašao iz zgrade i otrčao. Bilo smo u šoku kada nam je devojka rekla šta se dogodilo, rekao je jedan od dvojice hrabrih mladića koji su preksinoć spasili Nišlijku staru 24 godine iz kandži manijaka.

On je za Blic opisao dramatične trenutke koji su se odigrali u ulazu zgrade maltene u stogom u centru grada.

Policija je operativnim radom iste noći uspela da identifikuje S.J. (32) iz Aleksinca koji se sumnjiči da je u liftu zgrade silovao djevojku staru 24 godine i da ga brzom akcijom uhapsi. Stanari zgrade još ne mogu da povjeruju da se užasan događaj odigrao u njihovoj višespratnici.

– Na vratima postoji brava sa šifrom koju znaju samo stanari. Kako je on ušao u zgradu ne znam. Da li sa nekim od stanara praveći se da ide kod nekoga, ili je ušao odmah iza te djevojke. Nevjerovatno je koliko je drzak kada se usudio da tako nešto uradi u liftu zgrade. Ili je psihički poremećen ili neverovatno drzak, treće nema – kaže jedan od stanara.

Prema riječima stanara, jedan od komšija je potrčao za manijakom, ali je ovaj već uspio da umakne. Ubrzo je u zgradu došla policija koja je započela operativni rad i identifikovala manijaka.

Pročitajte još

– Oko 22 časa pokušao sam da pozovem lift, ali ga nije bilo. Sišao sam pješice i vidio forenzičare kako obavljaju uviđaj. Još uvek nisam znao o čemu se radi. Danas, kada sam prošao, vidjeh da je iz jednog od liftova skinut pod – svjedoči jedan od stanara.

Policija je skinula pod lifta radi forenzičke analize i prikupljanja bioloških tragova u sklopu istrage ovog besprizornog nedjela.

Nezvanično se saznaje da se osumnjičeni, inače, devijantno i konfliktno ponašao već izvjesno vrijeme – zbog lomljenja izloga u Aleksincu protiv njega su podnošene prekršajne prijave, pa budući da nije bilo nikakvog racionalnog objašnjenja za takve radnje, privođen je i na ocjenu psihičkog zdravlja u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici kod Niša. No, kako je utvrđeno da je uračunljiv, nije bilo osnova za zadržavanje na liječenju. Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni S.J. je prije nekoliko dana obavio još jedan seksualni napad, ali je žrtva, žena koja radi u ugostiteljskom objektu u okolini Aleksinca, uspjela da se spasi pa je krivično djelo okvalifikovano u pretkrivičnom postupku kao nedozvoljene polne radnje.

Zadržan u policiji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. J. (32) iz Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo silovanje.

– Sumnja se da je u liftu jedne zgrade u centru Niša, silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku, a zatim pobjegao. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Nišu – saopštila je policija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije