Svijet

Vezao joj ruke kablovima: Bivši policajac osuđen za više silovanja, MEĐU ŽRTVAMA I DIJETE

Bivši pripadnik Metropoliten policije Klif Mičel (24) osuđen je za više slučajeva silovanja, pri čemu su neka od krivičnih djela počinjena dok je bio na dužnosti, saopštila je danas londonska policija.

policija u Londonu
FOTO: ANDY RAIN/EPA

Mičel je proglašen krivim na londonskom sudu po deset tačaka za silovanje, tri tačke za silovanje deteta mlađeg od 13 godina, jednoj tački za otmicu i kršenje zabrane o zlostavljanju.

Zamijenik pomoćnika komesara Stjuart Kandi rekao je da su Mičelovi postupci “drska zloupotreba moći.

Pročitajte još

– Znam da je ovo još jedan slučaj koji će uticati na poverenje ljudi u nas. Činimo više nego što smo činili prethodnih decenija da oslobodimo policiju onih koji ugrožavaju naš integritet – dodao je on, prenosi Rojters.

Brutalni napad

U septembru prošle godine, Mičel je silovao ženu prijeteći joj nožem prije nego što joj je stavio povez preko očiju, vezao joj ruke kablovima i natjerao je da uđe u njegov automobil. Žena je kasnije uspjela da pobjegne, pri čemu joj je pomogao slučajni prolaznik.

Mičel je suspendovan nakon optužbi, a zatim otpušten iz policije u decembru poslije ubrzanog saslušanja o nedoličnom ponašanju zbog kršenja prethodne naredbe o zabrani zlostavljanja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije