Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZAZVAO NEVJERICU MEĐU VIJERNICIMA Sveštenik se ZAPALIO dok je držao propovijed (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Stephen Beach/Youtube/Screenshot

Britanski vikar je tokom prve propovijedi održane putem interneta od svojih župljana dobio i više pažnje nego što je očekivao jer se slučajno približio gorućoj svijeći pri čemu mu se zapalio džemper.

On je u nedjelju pozvao župljane da razmisle o iskustvu iščekivanja u doba korona virusa.

– Divno je na trenutak zastati u prisutnosti Božijoj i postaviti sebi pitanje: Gospode Bože, što nam poručuješ? I nakon toga, naravno, čekati njegov odgovor. Upravo…. – nastavio je vikar, iznenada shvativši da se lijevim ramenom previše približio plamenu upaljene svijeće koji je zahvatio dio njegova džempera.

– Ajme, ajme, upravo sam se zapalio – uzviknuo je, gaseći plamen duvanjem i udaranjem rukom po džemperu.

– Zbog pandemije korona virusa u svijetu i u župi u Plimautu uveli su video propovijedi, nastojeći potaknuti župljane da se ne udalje od vjere i od crkve. Moja porodica ‘oduševljena’ je mojom prvom video propovijedi – rekao je uz smijeh sveštenik i dodao: “Posebno je razveselila moje najmlađe unuke koji pitaju kad će se deda ponovno zapaliti”.

Video je na Tviteru podijelila njegova nećakinja, što je razveselilo župljane i sve ostale koji su ga pogledali.

U internetskim su porukama mnogi napisali da se već dugo nisu tako slatko nasmijali, a neki su obećali da će vikaru kupiti novi džemper, prenosi Avaz.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO