Svijet

IZBIO ČITAV SKANDAL Vlasnik plaže u Utjehi izbacio porodicu zbog burkinija, sada tvrdi da je sve izvučeno iz konteksta (VIDEO)

Nakon incidenta iz Utjehe koji je zapalio društvene mreže, oglasio se i glavni akter snimka, vlasnik plaže, Dragan Đ. (64) koji je iznio svoju stranu priče.

Žena u burkiniju
FOTO: MOHAMED MESSARA/EPA

On tvrdi da je izbacio maloljetnu djevojku I.A. i njenu porodicu sa posjeda privatne plaže, jer je u bazenu koji je u sklopu kompleksa, zabranjeno kupanje u odjeći, a djevojka je na sebi nosila burkini, tačnije muslimanski kupaći sa hidžabom.

– Na bazenu “Roki bič” na plaži Utjeha nije dozvoljeno kupanje u odjeći, i to je istaknuto na tabli koja se nalazi ispred kupališta. Mogu da se kupaju u burki, hidžabu u moru, kao što se kupaju, ali ne i u bazenu – rekao je vlasnik plaže, Dragan Đ. za RTCG.

Kako je dalje objasnio, svjestan je da se snimak svađe podijelio na nekoliko društvenih mreža, ali tvrdi da je snimak isječen tako da ga predstavi u negativnom svjetlu.

– Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podnijeti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isječen, i tako objavljen. Ko živi u Baru, zna ko je Dragan. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane, u mojoj firmi radi 80 odsto muslimana, sarađujem sa njima, moji gosti su muslimani. Nikada nisam imao problema, ali su pravila za sve ista, nije dozvoljeno kupanje u bazenu u odjeći iz higijenskih razloga – završio je Dragan.

Da li se na ovaj nacin docekuju Muslimani koji borave na Crnogorskom primorju ,zbog djevojke koja je nosila kupaci (burkini)za pokrivene zene!

Posted by Selvedin Agovic on Monday, August 7, 2023

Podsjećamo, na snimku koji je planuo na društvenim mrežama čuje se rasprava koja je nastala na privatnoj plaži koja je u njegovom vlasništvu.

– 300 gostiju se buni protiv toga. Ja treba vama da se prilagođavam? Imate 1.000 drugih plaža, idite tamo, ovdje ne možete. Kraj priče – čuje se na snimku kako vlasnik tjera porodicu muslimanske vjeroispovijesti.

– Mi ćemo da idemo, ali hoću da znam razlog – insistirala je žena koju je vlasnik plaže tjerao.

– Zato što mrzim muslimane – rekao je Dragan.

Pročitajte još

Oglasilo se i Tužilaštvo

Državni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocijenili su da postupanje vlasnika privatne plaže u Baru, koji je maloljetnu djevojčicu i njenu porodicu otjerao sa plaže zbog nošenja burkinija, ne sadrže elemente bilo kog krivičnog djela za koje vlasnik plaže može biti krivično gonjen, saopšteno je iz Uprave policije.

Otac djevojčice prijavio vlasnika

Iz policije kažu da je juče oko 20.45 časova u službene prostorije Odjeljenja za obezbjeđenje Bara došao S.A. (45) koji je prijavio da je njegovu kćerku vrijeđao vlasnik restorana “Roki bič”, u barskom mjestu Utjeha, Dragan Đ. i da mu, kako navode u policiji, nije bilo dozvoljeno da uđe na plažu u kupaćem kostimu burkinija zbog navodnih pravila plaže.

Po prijavi, kako je rečeno u policiji, postupiće policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar.

– Nakon prikupljanja svih potrebnih obavještenja, ukoliko se utvrdi da u radnjama ima elemenata prekršaja, biće pokrenut prekršajni postupak – najavljuju iz UP.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu