Društvo

Vanredno stanje zbog skandala: Eksplicitni snimak iz škole izazvao šok među roditeljima, AKTERI MLAĐI OD 14 GODINA

U OŠ „Vuk Karadžić“ u Surdulici navodno se dogodio skandal zbog kog bruji cijeli grad.

Vanredno stanje zbog skandala: Eksplicitni snimak iz škole izazvao šok među roditeljima, AKTERI MLAĐI OD 14  GODINA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema navodima nastavnika, među djecom kruži snimak oralnog seksa učenika šestog razreda. Stanje u školi je vanredno, fiksni telefon nije u funkciji, a direktorka Dragana Nešić je izričito zabranila zaposlenima da bilo ko od njih daje broj njenog mobilnog novinarima ili javnosti, piše Blic.

Prema nezvaničnim informacijama, snimak je nastao u jednoj od učionica. Pedagog je na bolovanju, a niko od zaposlenih ne želi da govori javno.

– Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi šta se desilo. Svi smo čuli neke priče. Strašno je na šta su nam spale škole – kaže jedan od roditelja čije djete ide u ovu školu.

Drugi navodi da je razgovarao sa dežurnim nastavnikom, koji kaže da je siguran da se juče za vrijeme njegovog dežurstva to nije desilo.

Pročitajte još

– Ne znamo ko je na snimku, da li su samo dječaci ili ima i djevojčica, kada se desilo, samo se priča da se desilo i da je snimljeno – dodaje drugi roditelj. Ono što je evidentno je strah zaposlenih u školi da bilo šta kažu, plašeći se odmazde direktorke.

Akteri su djeca mlađa od 14 godina, te ne podliježu krivičnoj odgovornosti, pa je naloženo da se u slučaj uključi Centar za socijalni rad i nadležne školske službe – navode iz Višeg tužilaštva u Vranju za Blic.

O događaju su obaviješteni roditelji i policija. U Višem javnom tužilaštvu u Vranju kažu za Blic da još uvek nisu zvanično obaviješteni o događaju. Iz PU Vranje ne odgovaraju još uvek u vezi ovog događaja.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu