Svijet

"Izbjegavali ga i drugovi" Komšije progovorile o osumnjičenom za ubistvo žene u Splitu i njegovom životu

Željka Đ. policija sumnjiči za teško ubistvo, nakon što je juče u jednoj prodavnici, kako se sumnja ubio svoju bivšu suprugu Vesnu.

"Izbjegavali ga i drugovi" Komšije progovorile o osumnjičenom za ubistvo žene u Splitu i njegovom životu
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RINGIER

Završeno je kriminalističko ispitivanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom za kog je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je juče, 30. novembra, oko 15 sati u prodavnici u Splitu, nožem zadao više ubodnih rana 44-godišnjakinji koja je od zadobijenih povreda preminula – piše u saopštenju policije.

Nakon napada 54-godišnjaka su uhapsili, doveli u službene prostorije gdje je detaljno ispitan.

– O događaju je obaviješteno Županijsko državno tužilaštvo u Splitu čija je zamjenica je zajedno sa policijskim službenicima obavila uviđaj i naložena je obdukcija nastradale žene – piše u saopštenju.

Nakon završenog ispitivanja, 54- godišnjak je predat pritvorskom nadzorniku uz krivičnu prijavu i na teret mu se stavlja teško ubistvo, prenosi Index.

Za ovo krivično djelo predviđena je zatvorska kazna od najmanje deset godina.

Osumnjičeni za ubistvo je godinama u Bačvicama živio sa majkom. Na ovoj adresi je do prije pola godine živjela i ubijena žena, kao i njihovo dijete.

Njihove komšije su zaprepašćene i tvrde da sa njim nešto nije bilo u redu.

– Duže vrijeme on nije dobro. Izbjegavali su ga i prijatelji – kaže jedan komšija.

On dodaje da je Vesna napustila Željka i da se sa sinom vratila kod roditelja.

– Nama je ovo toliko bolno, ona će sada pod ploču… Majka joj cijelu noć nije spavala. To čovjek čita svaki dan u novinama i onda postaneš jedan od onih. Na žalost, ovo je postalo normalno – kaže žena koja se novinarima Dalmatinskog portala predstavila kao član porodice.

– Meni nije žao ni mene ni nikoga, samo tog dječaka. Stvar je učinjena, što se tu može. Treba ići naprijed i da svoju tugu nosimo najbolje što znamo. Nje nema. Ne daj, Bože, nikome – rekla je žena, prenose Novosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije