Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZBJEGNITE STRES Četiri savjeta da što lakše preživite retrogradni Merkur

Zabava
Autor:

Foto: Shutterstock

Nekoliko trikova da preživite retrogradni Merkur 19. jula kada nastavlja normalnim hodom.

Ne započinjite ništa. Završite samo ono što je već započeto.

Bez obzira na to koliko vam je neka ideja u tom trenutku odlična, sačuvajte je u glavi dok se ne završi retrogradno kretanje Merkura. Postoji velika mogućnost da propuštate veoma važnu informaciju vezanu za nju ili da nekome to neće zvučati tako originalno kao i vama. Umjesto toga, iskoristite ovaj period da završite ono što ste započeli.

Astrolozi kažu da je ovo najbolje vrijeme da preispitate svoj rad i projekte. Zapravo, to se odnosi na sve sfere života od posla, preko novca do veza. Najbolje je da ne započinjete novi posao i ne udajete se u ovom periodu. Umjesto toga samo planirajte.

Ne kupujte skupo pokućstvo. Poredite cijene.

Kola, kompjuter, frižider, pa čak i komad nakita nije prepručljivo kupovati tokom retrogradnog Merkura iz više razloga. Prvi, vrlo je vjerovatno da ćete kupiti nešto sa falinkom. Druga stvar, vrlo je moguće da ćete platiti više i nećete pogoditi period kada je sniženje ili uspjeti da se dogovorite oko cijene. Ukoliko kupovina može da sačeka onda neka bude tako. U međuvremenu, ovo vrijeme provedite tako što ćete porediti cijene proizvoda u različitim radnjama i zapravo donijeti pravu odluku kada se Merkur bude kretao pravim tokom.

Nemojte potpisivati ugovore ili obećavati nešto. Dogovarajte se i preispitajte postojeće kontakte.

Ovo je zapravo i najpoznatiji savjet kada je period retrogradnog Merkura u pitanju. Izbjegavajte da vaš potpis stoji ispod ugovora, jer ako se to desi vrlo je moguće da će uslijediti serija nesporazuma koja će dovesti do lošeg rezultata. Zapravo ovo je odličan period za dogovaranja.

Da li ste planirali da pitate šefa za povišicu? Iskoriste ovaj period. On je savršen za preispitivanje toga koliko vrijedite. Raskinuli ste sa dečkom i premišljate se? Ako znate da ćete mu se vratiti nemojte odmah, sačekajte da prođe retrogradno kretanje Merkura.

Nema potrebe da se sakrivate u mišju rupu – živite normalno! Ipak, očekujte zastoje i malere.

Strpljenje je ključ tokom perioda retrogradnog Merkura. Na primjer, ukoliko ste planirali put i shvatite da je tada period retrogradnog Merkura to ne znači da treba da otkažete put! Jednostavno uzmite u obzir da može doći do manjih neplaniranih situacija i dodatno se pripremite. Provjerite prtljag kako biste vidjeli da li ste sve potrebno spakovali. Provjerite dokumenta i očekujte neka odstupanja od plana zbog nesporazuma koji tih dana vladaju. Jednostavno, nosite se sa tim.

Ukratko, retrogradni Merkur u astrologiji ne mora biti tako loša stvar. Astrolozi savjetuju da ne idete protiv njegovog toka, samo ćete doživjeti više stresa. Zapravo, period retrogradnog kretanja Merukura odličan je period kada ćemo malo usporiti, preispititati svoje odluke i shvatiti šta nam je možda promaklo u prošlosti.

(Telegraf.rs)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO