Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZBO OCA, PA IZREŠETAO SLAĐENKA TUBINA Ubica policajca, Marko Šabić, branio se ĆUTANJEM

Hronika
Autor:

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

Marko Šabić, osumnjičeni za ubistvo policajca Slađenka Tubina, danas se prilikom ispitivanja u Repubilčkom tužilaštvu branio ćutanjem, saznaje Srpskainfo.

Podsjetimo, Marko Šabić je u nedjelju uveče sa više hitaca iz puške ubio policajca Tubina, koji je došao na intervenciju u njegovu porodicu.

Postupajući tužilac ispitao je Šabića i predložio Okružnom sudu u Banjaluci da mu odredi pritvor.

Direktor policije RS Darko Ćulum danas je rekao da ne postoji teža situacija od one kada nastrada policijski službenik na obavljanju redovnih poslova i zadataka.

Foto: Privatna arhiva

Marko Šabić

Ćulum je juče posjetio Policijsku upravu Prijedor, ali i porodicu ubijenog policajca Slađenka Tubina.

Dodao je da je za prošlih pet godina i četiri mjeseca bilo 245 napada na policijske službenike, od čega je 188 policijskih službenika lakše povrijeđeno, a 12 teže, dok su dva izgubila živote tokom obavljanja dužnosti.

Ćulum je razgovarao i sa načelnikom Policijske uprave Prijedor, Sretojom Vujanovićem.

Nesrećni policajac sutra će biti sahranjen na mjesnom groblju u Brezičanima kod Prijedor, gdje je inače živio.

Ubistvu policajca prethodila je svađa u porodici Šabić prilikom proslave Uskrsa u njihovoj porodičnoj kući u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora. Na ručku su bili otac, supruga, kćerka i sin Marka Šabića. Tokom ručka Markova supruga je rekla mužu da je narkoman, te je on zbog toga potegao nož na nju.

Njegov otac Veselko stao je ispred snaje kako bi je zaštitio, pa je sin njega dva puta ubo nožem u grudi. Nakon toga je pobjegao u kupatilo i zaključao se.

Neko od članova porodice pozvao je policiju, a na intervenciju je došao policajac Slađenko Tubin. On je ušao u kuću i pokušao ubijediti Šabića da se preda i da sve riješe mirnim putem. Međutim, u jednom trenutku Šabić je izašao iz kupatila i počeo da puca u policajca koji to nije očekivao.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Kuća Marka Šabića

Već prvi metak pogodio je policajca u stomak, a sačme su zadale povrede Tubinu po cijelom tijelu. Policajac je zatim krenuo da se povlači, a Šabić je išao za njim pucao.

Kada su komšije ugledale policajca da je ranjen i da se tetura sakrile su ga, čekajući hitnu pomoć. Tokom pucnjave, metak ili geler iz Šabićeve puške je pogodio i njegovu kćerku i nanio joj lakše povrede po licu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO