Sudbine

“IZDRŽITE SVE ŠTO VAS ČEKA” Glumica Branka Petrić poručila Mileni i Ivi da su JUNACI KOJI SU POKRENULI REGION

Milena Radulović ispričala je nedavno da ju je kao sedamnaestogodišnjakinju silovao učitelj škole glume Miroslav Mika Aleksić.

“IZDRŽITE SVE ŠTO VAS ČEKA” Glumica Branka Petrić poručila Mileni i Ivi da su JUNACI KOJI SU POKRENULI REGION
FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA

U ispovijesti za Blic i glumica Iva Ilinčić rekla da je i ona policiji prijavila Aleksića za zlostavljanje, dok su ih mnogi glumci podržali u javnosti.

Pročitajte još

Glumica Branka Petrić (83) je dala izjavu u kojoj djevojke naziva junacima.

FOTO: DEJAN ŽIVANČEVIĆ, MILAN ILIC/RAS SRBIJA
FOTO: DEJAN ŽIVANČEVIĆ, MILAN ILIC/RAS SRBIJA

– Kad je sve počelo u Americi sa pokretom “Me too” pitala sam se šta bi tek bilo kad bi kod nas to krenulo, koji užasi bi bili ovdje otkriveni. Razmišljala sam o moćnicima i u najmanjim mjestima, kako postaju predatori kako koriste svoju moć. I evo, desilo se. Drage moje lijepe, mlade koleginice. Sigurna sam da bi vam velika gospođa Rahela Ferari rekla na svoj način: “Djevojke, vi imate muuu*a!”. Ko ima mu*a? Junak ima mu*a. Spreman je da učini ono što drugi ne mogu, ne smiju, ne umiju, plaše se. To ste vi uradile! Pokrenule čak i region – rekla je ona.

– Želim vam da izdržite sve što vas čeka i da, najzad oslobođene, nađete svoj mir. Ne možeti sada znati koliko je još radosti, ljepote življenja i stvaralaštva pred vama. To vas čeka. I na to imate pravo. I tako će vam biti kao i svima drugima koje ste ohrabrile da progovore, razbijajući vrh ledenog brijega opšteg ćutanja i o drugim velikm problemima koje živimo. Nadam se da će pravda biti u potpunosti zadovoljena – dodala je.