Banjaluka

IZDVOJENO 205.000 KM Banjaluka će finansijski podržati 26 manifestacija

Grad Banjaluka će tokom godine finansijski podržati 26 događaj koji su uvršteni u Kalendar kulturnih manifestacija sa ukupno 205.000 KM, saopšteno je danas iz gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

IZDVOJENO 205.000 KM Banjaluka će finansijski podržati 26 manifestacija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovlašteni potpisnik u ime Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Nevena Blagojević Podrić istakla je da je ovaj novac izdvojen za sufinansiranje manifestacija tradicionalnog karaktera i nespornog kvaliteta.

– Osim direktne novčane podrške, Grad subvencijama podržava organizatore ovih događaja ustupanjem prostora, ali i dijelom kroz promociju – rekla je ona.

Sve manifestacije odabrane su putem javnog poziva i uvrštene u ovaj dokument, koji je dobio “zeleno svjetlo” na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluke.

Pročitajte još

Podrićeva je napomenula da manifestacija, koja mogla da bude dio Kalendara, prvenstveno treba da ima kvalitet, koji se između ostalog potvrđuje i trajanjem samog događaja.

Tako su svoje mjesto u Kalendaru našle brojne tradicionalne manifestacije, između ostalih “Kočićev zbor”, “Dani Vlade Miloševića”, “Đurđevdanski festival dječije pjesme”, “Teatar fest”, “Međunarodni festival pozorišta za djecu”, “Mali kompozitor”, “Sajam knjige” i “Noć muzeja”.

Grad Banjaluka će sa organizatorima manifestacija zaključiti ugovore o realizaciji, a ove godine, zbog pandemije, posebno je istaknuto obavezno poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera prilikom održavanja događaja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Izdvajanja za Kalendar kulturnih manifestacija samo su dio podrške za kulturu koja ove godine, u okviru resornog odjeljenja – iznosi 540.000 KM, što je više nego lani.

Prihvati notifikacije