Društvo

"Izdvojeno 7,25 MILIONA KM" Šeranić poručio da Srpska nabavlja još 160.000 doza kineske vakcine

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, nakon današnje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije rekao je da je Štab donio zaključak i zadužio IJZ da nabavi još 160.000 doza Sinofarm vakcine, za imunizaciju 80.000 ljudi.

"Izdvojeno 7,25 MILIONA KM" Šeranić poručio da Srpska nabavlja još 160.000 doza kineske vakcine
FOTO: VLADA RS/SCREENSHOT

  Štab je donio odluku o izdvajanju 7,25 miliona KM bez PDV i odobrio realizaciju ovih sredstava Sad Kompenzacioni fond treba da donese odluku o izdvajanju ovog iznosa – rekao je Šeranić.

Dodao je da jedna doza košta 45,36 KM, a dvije 90,72 KM bez PDV.

Pročitajte još

– U ovo su uračunati svi propratni troškovi. Trošak tereta ide na naručitelja vakcine. IJZ je zadužen da krene u realizaciju – rekao je Šeranić.

Dodaje je da je u Prijedoru, nažalost, izgubljeno preko 1.300 vakcina.

– Kod dobavljača imamo tu količinu vakcina i nema razloga za zabrinutost. Najoptimalnije vrijeme za revakcinaciju je od 21. do 28. dana. Odbacujem bilo kakve insinuacije da će se građani vakcinisati nekom drugom vakcinom – naglasio je Šeranić.

Prema njegovim riječima, Prijedor je opomena svim domovima zdravlja kako treba da se odnose prema ovom procesu.

– Iz Srbije je juče stiglo 10.000 doza, koja će danas biti upućena na kontrolu. Nakon toga će biti proslijeđene na teren. I dalje stoje najave da bismo nakon 23. aprila trebalo da dobijemo dodatnu količinu Fajzera i Astrazeneke iz Kovaks programa – rekao je Šeranić.

Prihvati notifikacije