Svijet

IZLAZI NA CRTU TRAMPU Blumberg podnio dokumenta za demokratsku nominaciju

Američki milijarder i bivši gradonačelnik Njujorka, Majkl Blumberg, poslao je još jasniji signal da će se uključiti u trku za kandidata demokrata na predsjedničkim izborima, pošto je u petak podnio dokumentaciju u svojoj izbornoj jedinici u Alabami.

IZLAZI NA CRTU TRAMPU Blumberg podnio dokumenta za demokratsku nominaciju
Foto: Michael Reynolds/EPA

Blumberg (77) nije zvanično potvrdio da će se kandidovati, ali je proteklih dana u američkim medijima bilo nagovještaja da o tome razmišlja, nezadovoljan ostalim kandidatima Demokratske stranke.

Njegov portparol Džejson Šečer izjavio je da će Blumberg objaviti kandidaturu početkom iduće nedjelje.

BBC podsjeća da je medijski magnat poslao snažan signal o svojoj nominaciji u saopštenju koje je u četvrtak izdao njegov savjetnik Hauard Volfson, u kojem ističe da želi da “obezbjedi poraz Donalda Trampa na predsjedničkim izborima”.

Njujork post objavio je u četvrtak da Blumberg ponovo razmišlja da se uključi u predsjedničku trku naredne godine, razočaran svim glavnim kandidatima Demokratske stranke.

Izvori lista, bliski Blumbergu, saglasili su se u tome da on ima dovoljno sredstava i spreman tim da se uključi u kampanju ovako kasno, s obzirom na to da demokrate biraju svog kandidata za predsjedničke izbore 3. februara.