Politika

IZMIŠLJENE KONSTRUKCIJE I LAŽI Majkićeva: Napad na Viškovića atak na cijelu Srpsku i srpski narod

Delegat Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je Srni da je napad na predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića napad na cijelu Srpsku i na cijeli srpski narod.

IZMIŠLJENE KONSTRUKCIJE I LAŽI Majkićeva: Napad na Viškovića atak na cijelu Srpsku i srpski narod
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Dušanka Majkić

Napad na Viškovića nije ništa novo. To je napad na cijelu Republiku Srpsku i cijeli srpski narod i tome ćemo se suprotstaviti svim raspoloživim političkim sredstvima – istakla je Majkićeva.

Prema njenim riječima, kada god političkom Sarajevu različite okolnosti u zemlji ili van nje ne idu naruku, deklarisani bošnjački srbomrsci i ostrašćeni političari skromnih mogućnosti, jurišaju na sve što bi moglo osumnjičiti ili optužiti ključne političke ličnosti Republike Srpske.

Majkićeva je istakla da nije prvi put da bošnjački političari napadaju ključne ljude u Republici Srpskoj, te dodala da neće biti ni posljednji.

– U nedostatku političkih vizija i rješenja, koji bi bili od uticaja na svakodnevni bolji život ljudi, političko Sarajevo, zarobljeno slijepom mržnjom prema onima koji im ne tapšu i ne odobravaju, svako malo potežu za izmišljenim konstrukcijama i lažima i to prema svim značajnijim ličnostima i funkcionerima Srpske – naglasila je Majkićeva.

Ona je rekla da su bošnjački političari potpuno nezainteresovani da grade zajednički život u BiH, što pokazuju i napadom na predsjednika Vlade Republike Srpske.

Pročitajte još

– O tome najbolje govori političko stanje u Federaciji BiH – potpuno neregulisani i neriješeni odnosi sa Hrvatima, neformiranje federalne Vlade. Napadi na Visoki sudski i tužilački savjet BiH i njegovog predsjednika, kao i na Tužilaštvo BiH i glavnog tužioca, očigledno pokazuju šta je cilj i šta se želi postići – navodi Majkićeva.

Prema njenim riječima, ključna bošnjačka politička partija nema sa čim izaći pred svoj narod na predstojećim lokalnim izborima.

– Otuda je napad na Viškovića samo slabi pokušaj da se sakriju vlastiti nedostaci i nesposobnosti teškim i neargumentovanim optužbama i mi to ne možemo posmatrati mirno – zaključila je Majkićeva.