Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZRAĐENA STRATEGIJA RAZVOJA Radojičić poručio: “Banjaluku vidimo, ne samo kao glavni grad RS, već i kao regionalni centar”

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

Skupština grada odrediće se 24. oktobra ove godine o Nacrtu strategije razvoja Banjaluke za narednih deset godina, dokumenta koji bi trebao da utvrdi ključne pravce razvoja grada do 2027. godine, saopšteno je na današnjoj sjednici skupštinskog kolegijuma.

Prema odluci Kolegijuma, na zasjedanju, zakazanom za 24. oktobar, naći će se 33 tačke dnevnog reda, među kojim je jedna od najznačajanijih Nacrt strategije razvoja grada, na čijoj su izradi radile gradske službe, u saradnji sa privrednim sektorom i civilnim društvom.

-Radi se o osnovnom dokumentu za razvoj grada, na kojem se radilo više od godinu dana. Specifično je to što je dokument izrađen po novoj metodologiji, u kojoj su uz strukture Gradske uprave i konsultante iz UNDP-a učestvovale i organizacije građana i privrednici – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Nacrt ovog važnog dokumenta, prema njegovim riječima, predviđa razvoj i ciljeve grada u narednih deset godina.

-Banjuluku vidimo, ne samo kao glavni grad RS, već i kao regionalni centar koji se razvija kao trgovinski, kulturni, privredni, ekonomski, politički i drugi centar – naglasio je Radojičić.

Nacrtom Strategije razvoja, Banjaluka postavlja četiri cilja.

-To su grad sa povoljnim poslovnim okruženjem u koji dolaze investcije, razvijaju se poslovne zone, turizam i druge privredne grane. Zatim, kao „zeleni grad“ koji rješava svoje probleme u vodovodu, kanalizaciji, zelenilu, saobraćaju i drugoj komunalnoj infrastrukturi. Treći cilj je razvoj koncepta „pametnog grada“ koji prati moderne trendove u uslugama i administraciji, a četvrti grad kulture, sporta i mladih – naglasio je Radojičić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO