Društvo

"IZVADIO JE NOŽ IZ JAKNE I POČEO DA GULI JABUKU" Direktor Aerodroma Tuzla obavijestio institucije o INCIDENTU U AVIONU

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović poslao je zvaničan akt na adrese niza institucija u kojem se navodi šta se odigralo 7. oktobra tokom leta Tuzla – Vaxjo (Švedska).

"IZVADIO JE NOŽ IZ JAKNE I POČEO DA GULI JABUKU" Direktor Aerodroma Tuzla obavijestio institucije o INCIDENTU U AVIONU
FOTO: KLIX/RAS SRBIJA

Nakon što smo objavili informaciju o tome da je na tom letu jedan muškarac izvadio nož nakon čega je gulio jabuku, što je zaprepastilo putnike, Klix je došao u posjed ovog dokumenta.

U njemu direktor navodi da su 9. oktobra od jednog putnika dobili dojavu o navednoj situaciji.

Foto: Klix/RAS Srbija
Foto: Klix/RAS Srbija
Foto: Klix/RAS Srbija
Foto: Klix/RAS Srbija

M. H. je dana 7. oktobra na letu za Vaxjo imao uredno uplaćen let sa svojim sinom na kojem ga je zatekao prizor od kojeg kako on kaže ima trauma. Naime, do njega je sjedio stariji gospodin koji je prilikom obroka svoje jabuke uredno izvadio nož od 25 centimetara iz unutrašnje strane jakne i počeo guliti jabuku. Nadalje, M. H. kaže da je doživio šok zbog ovog događaja te je želio da ukase na propuste i da pita smije li se nositi nož tih dimenzija u ručnom prtljagu – naveo je Karasalihović.

Pročitajte još

Dalje navodi da se spomenuti putnik “nije usudio upozoriti stjuardesu jer nije znao šta se može desiti i kakva bi bila reakcija starijeg gospodina ako bi nekoga upozorio”.

Karasalihović navodi da su provjerili tu informaciju te ustanovili da je na sjedištu pored prijavitelja ovog slučaja sjedio H.K. koji je prošao svu proceduru u domenu aerodromskog posla.

– Kako mi nismo nadležni za poslove na graničnom prelazu želimo vas upoznati sa situacijom da bi mogli utvrditi sve činjenice – naveo je Karasalihović u svom dopisu institucijama.