Društvo

"JA ĆU VAS NAUČITI" Očitao lekciju ženi iz dijaspore i natjerao je da pokupi smeće koje je bacila u rijeku (VIDEO)

Kao da ova planeta nije naša, kao da smo ovdje samo u prolazu. Tako bi se u najkraćem moglo opisati ponašanje mnogobrojnih građana, koji bez imalo ustručavanja, čak i ono najljepše što nam je priroda podarila zagađuju i uništavaju.

"JA ĆU VAS NAUČITI" Očitao lekciju ženi iz dijaspore i natjerao je da pokupi smeće koje je bacila u rijeku (VIDEO)
FOTO: BRAVARIJA KAMIŠEVIĆ MIRNES KAMIŠEVIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

Smeće bacaju gdje god stignu. Čak i pored kanti za otpatke.

Međutim, slučaj koji je izazvao najviše pažnje i osuda na društvenoj mreži Fejsbuk, zabilježen je Bosni i Hercegovini.

Borba eko udruženja za čiste rijeke i okoliš sve je jača, a veliki broj građana BiH odvažan je da stvari uzme u svoje ruke pa nelegalno odlaganje otpada redovno prijavljuju inspekcijama, dok neki odluče uzeti stvar u svoje ruke pa to još i zabilježe i objave javno.

Ovako se ponaša naša Zlatna Dijaspora pri povratku u svoj rodni Kraj ,,E pa Nije ti ovo Germany 🤣🤣 Ovdje mi "ŽIVIMO KOJI NEDAJU SVOJU OKOLINU ,SVOJE RIJEKE, SVOJU PRIRODU ,OBRAZ I KARAKTER ,, A VAS SRAM DA BUDE

Posted by Bravarija Kamišević Mirnes Kamišević on Thursday, August 5, 2021

Naime, korisnik Fejsbuka Mirnes Kamišević iz Jelaha na svom profilu je objavio video snimak na kojem se vidi kako vraća ženu na mjesto na koje je bacila više vreća smeće u rijeku Usoru, prenosi Radiosarajevo.

– Ovako se ponaša naša zlatna dijaspora pri povratku u svoj rodni kraj… E, pa nije ti ovo Njemačka. Ovdje mi živimo koji ne damo svoju okolinu, svoje rijeke, svoju prirodu, obraz i karakter, a vas sram da bude – stoji u opisu snimka.

Prihvati notifikacije