Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“JA SE JAVLJAM DA LIJEČIM TO DIJETE” Neurohirurg odgovorio Sebiji Izetbegović nakon protesta

Društvo
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Nakon što je roditelj bolesnog djeteta plinskim pištoljem prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) uslijedili su protesti ljekara koji su izjavili da se plaše za svoje živote. Kemal Dizdarević, specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije poručio je direktorki KCUS Sebiji Izetbegović kako će on liječiti dijete.

Naime, Dizdarević je u svom tekstu za NAP citirao izjavu Sebije Izetbegović od srijede, 13. novembra u kojoj je izjavila da se niko od ljekara nije javio da preuzme liječenje “ovakvog djeteta, čiji su roditelji ovakvi.”

– Evo ja se javljam, Sebija. Da liječim ovakvo dijete od ovakvih roditelja. Molim doktore, što su se uplašili plastičnog pištolja iz bosanske tragedije, da liječe dijete –  napisao je Dizdarević te dodao:

– Nisi ti Sebija kriva što su ti takvi roditelji, ti možeš samo biti kriva jer si takva.

Kazao je još kako direktorka KCUS ne dozvoljava da se to dijete liječi, te da su se doktori uplašili “neki plastičnog pištolja, a neki nje…”

Dizdarević je napisao da je “udar na institucije obrazovanja i zdravstva u KS konzistentan i maligan. U glavnoj ulozi je Sebija Izetbegović.”

(N1)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO