Društvo

JASAN STAV CRNE GORE Otvaranje prema Srbiji tek po utvrđivanju zdravstvenog stanja nakon utakmice

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je novu metodologiju daljeg otvaranja crnogorskih granica i zaključilo da odluka o otvaranju prema Srbiji može biti donesena tek nakon što bude poznat zdravstveni ishod nedavnog sportskog događaja u Beogradu.

JASAN STAV CRNE GORE Otvaranje prema Srbiji tek po utvrđivanju zdravstvenog stanja nakon utakmice
FOTO: M. R./RAS SRBIJA

U saopštenju Službe Vlade Crne Gore za odnose s javnošću nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela podsjeća se da je na tom sportskom događaju u Beogradu bilo dopušteno prisustvo desetina hiljada gledalaca, čime je proizveden visoki epidemiološki rizik.

Zemlje čiji rezidenti mogu ući u Crnu Goru uz negativan rezultat PCR testa na Covid-19 akreditovane laboratorije, star ne više od 48 časova su: Albanija, BiH, samoproglašeno Kosovo, Turska, Izrael, Poljska, Rumunija, Italija i Ukrajina.

Dio nove politike otvaranja Crne Gore je i današnja odluka da se omogući dolazak turista iz epidemiološki bezbjednih dijelova pojedinih država čarter letovima uz prethodnu komunikaciju tur-operatera sa crnogorskim nadležnim organima i bilateralni dogovor na nivou nadležnih zdravstvenih institucija.

Mjere stupaju na snagu u nedjelju, 21. juna, u ponoć.

Prihvati notifikacije