Banjaluka

Javni prevoz staje u pet do 12: Zbog rasta cijena goriva, prevoznici u bezizlaznoj situaciji

S obzirom na to da nema nikakvih reakcija na naš zahtjev za hitno rješavanje nagomilanih problema u javnom gradskom i prigratskom prevozu putnika u Banjaluci, obavještavamo javnost da će sutra, u petak, u 11.55 časova, svi prevoznici koji obavljaju javni prevoz putnika obustaviti rad na pet minuta, saopštili su prevoznici.

Javni prevoz staje u pet do 12: Zbog rasta cijena goriva, prevoznici u bezizlaznoj situaciji
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Rad će obustaviti, kao vid upozorenja sa problemima sa kojim se suočavaju prevoznici, na način da će autobusi koji se zateknu u radu na autobuskim linijama stati na autobuskim stajalištima na trasi kretanja.

Pročitajte još

– Problemi u javnom prevozu putnika su kontinuirano veći iz godine u godinu da bi u vrijeme pandemije kulminirali i, kada smo pomislili da ne može biti gore, rast cijena goriva je naša preduzeća doveo u bezizlaznu situaciju – poručili su su prevoznici.

Pozvali su nadležne u Gradu Banjaluka da ispune ugovorne i zakonske obaveze, ali i da definišu druge mjere pomoći u cilju spašavanja javnog prevoza putnika.

– Ukoliko ne bude reakcije, javnost ćemo obavijestiti o idućim koracima koji će sigurno biti radikalniji –  navedeno je u saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije