Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

JEDNO DIJETE BACALA, DRUGO SLIKALA, TREĆE OŠAMARILA Nasilna medicinska sestra još NIJE DOBILA OTKAZ

Društvo
Autor:

Foto: Screenshot/Blic TV

Đurđija Alempijević, medicinska sestra u Zvečanskoj u Beogradu, protiv koje je podnijeta krivična prijava nakon šokantnog snimka na kom se vidi da jedno dijete grubo nosi i baca, a drugo fotografiše, izbjegla je uručenje upozorenja pred otkaz jer ne živi na adresi na kojoj je prijavljena, saznaje Blic.

Pošto je u javnost isplivalo njeno skandalozno ponašanje i ophođenje prema bebama i maloj djeci, na račun Alimpijevićeva stigla je još jedna stravična optužba. Naime, majka M. J. koja je, po sopstvenom priznanju snimila bahatao ponašanje ove medicinske sestre-vaspitača, ispiričala je za Kurir da je jednu bebu ošamarila. Upravo je to, kako je rekla, bio okidač da snimi njeno kasnije ponašanje i alarmila nadležne.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je pre osam dana da je medicinska sestra dobila upozorenje pred otkaz, a ministar za rad Zoran Đorđević rekao je tada da je Komisija za sprovođenje disciplinskog postupka završila posao i da medicinska sestra ima osam dana da se izjasni po tom pitanju, prenosi Blic.

Kako navode u Ministarstvu za rad, upozorenje pred otkaz Đurđiji Alempijević još nije uručeno pisanim putem, jer ona ne živi na adresi koju je prijavila.

– Pomenuto Upozorenje je poslato poštom na adresu stanovanja, koje je zaposlena dostavila prilikom zapošljavanja. Zbog neprisustva na navedenoj adresi, pošta nije uručena, a Upozorenje je ponovo prosleđeno na adresu poslednju prijavljenu u ličnoj karti zaposlene. S obzirom na sve prethodno navedeno, i na to da dostavnica još nije vraćena, rok od 8 dana još nije prošao, jer tek nakon dobijanja informacije o prijemu pošte, radniku počinje da teče rok od 8 dana na izjašnjenje o Upozorenju. Ukoliko zaposleni odbije da primi poštu, ipak se smatra da je uručena i može se doneti odluka nakon 8 dana – kažu u Ministarstvu za rad.

Iz Ministarstva dodaju da ukoliko se pošta ne uruči, Upozorenje se objavljuje na oglasnoj tabli Ustanove i nakon 8 dana se donosi konačna odluka. Do danas, međutim, još nije stigla informacija o prijemu pošte, dodaju.

Ova medicinska sestra, tako, koja je zgrozila Srbiju svojim ponašanjem prema bebama i deci, štićenicima Centra za zaštitu dece, omladine i odojčadi u Zvečanskoj, zapravo je i dalje zaposlena u ovoj ustanovi, mada na posao ne dolazi jer je i dalje na snazi suspenzija.

Podsjećamo, nakon snimka koji je šokirao Srbiju medicinska sestra iz Centru u Zvečanskoj privremeno je suspendovana sa posla, a nakon toga saslušana je i u policiji, nakon čega je protiv nje podnijeta krivična prijava.

O snimku koji je završio na društvenim mrežama i u medijima, u policiji je izjavu dala i njegova autorka M. J, majka jednog od štićenika Centra, koja povremeno obilazi svoje dete.

Kako je Blicu ranije rečeno, ona je izjavu u policiji dala po nalogu tužilaštva.

– Primijetila sam da se vaspitačica ponaša neprimjereno i bezobrazno prema mališanima. Jedan dan nije iznosila djecu iz krevetaca, bila je zamračena prostorija, a ona je gotovo cijelu smjenu provela razgovarajući telefonom. Nije ih ni izvodila, nije im davala igračke, nije puštala ni crtaće, a kada sam vidjela da je jednoj bebici lupila šamar, morala sam da reagujem – strašne su optužbe koje je iznala majka i autorka snimka u ispovesti za Kurir.

Ono što Alimpijevićeva takođe nije smjela da radi, jeste fotografisanje djece.

Kako je u Prvom osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu rečeno Blicu, u ovom predmetu do sredine avgusta biće saslušana okrivljena, na okolnosti krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kao i svjedok događaja.

Za ovo krivično djelo medicinskoj sestri prijeti do tri godine zatvora.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO