Svijet

JEZIV PRIZOR U ŠUMI Čovjek brao pečurke, pa pronašao LJUDSKU LOBANJU

Franjo S. iz Brckovljana kod Zagreba, krenuo je u uobičajeni potragu za pečurkama, umjesto njih, u šumi je pronašao lobanju zasad nepoznatog čovjeka.

JEZIV PRIZOR U ŠUMI Čovjek brao pečurke, pa pronašao LJUDSKU LOBANJU
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Išao sam u berbu gljiva u šumarak nedaleko od moje kuće. Kada sam se spustio do potoka, pažnju mi je privuklo nešto bijelo na zemlji, prvo sam mislio da je gljiva, ali kada sam uzeo u ruke… Bila je lobanja – ispričao je Franjo S. (43).

On je odamah pozvao policiju i vatrogasce koji su stigli na mjesto događaja i pronašli ostatke kostura, prenosi Blic.

Policijska uprava zagrebačka potvrdila je da je u nedjelju oko 13 sati u mjestu Brckovljani pronađen neidentifikovan leš muškarca. Uviđaj je u toku. Iz DVD-a Brckovljani, čiji su vatrogasci učestovali u iskopavanju posmrtnih ostataka nisu bili raspoloženi za davanje izjava o cijelom slučaju.

– U tom šumarku sam i ranije dolazio da berem pečurke, sva sreća pa nisam dijete vodio sa sobom jer često znamo zajedno da odemo u prirordu. Nije mi bilo svejedno, ali koliko znam, niko nikad ništa slično nije uočio na tom području. Kažem vam, lobanja je bila okrenuta licem prema dole i taj bijeli komad je baš odudarao od ostatka zemlje pa me je to zainteresovalo i zato sam odlučio da provjerim šta je. I drago mi je da jesam, svako zaslužuje da bude dostojno sahranjen – dodao je Franjo.