Hronika

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE NA STANICI Dječak (4) je ispustio bakinu ruku i pao, autobus je PREŠAO PREKO NJEGA

Despot M. (4), koji je nastradao u Zemunu u utorak, kada je preko njega prešao autobus na liniji 18, u trenutku nesreće bio je s bakom.

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE NA STANICI Dječak (4) je ispustio bakinu ruku i pao, autobus je PREŠAO PREKO NJEGA
FOTO: MILAN ILIĆ / RAS SRBIJ

Kako saznaje Kurir, poginuo je na svega 100 metara od svog stana, u kom su ga čekali roditelji.

Stravična nesreća desila se na autobuskoj stanici u Prvomajskoj ulici u 18.20.

– Mališan je najvjerovatnije bio kod babe, koja ga je obožavala. Pretpostavlja se da ga je ona autobusom povela kući. Nesreća se desila kad su izlazili iz busa – kaže izvor.

Pročitajte još

On dodaje da je baka prva sišla da dočeka dijete.

– Baka je prva sišla i stala je da dočeka dijete. Uzela ga je za ruku, ali je vozač zatvorio vrata. Ona je počela da mu maše, viče i lupa na vrata, ali vozač nije reagovao i krenuo je. Dječak je ispustio babinu ruku, pao na asfalt, a autobus je zadnjim točkom prešao preko njega.

Očevici su ispričali da je baka kukala i dozivala pomoć.

– Ljudi su prišli, nema ko nije zaplakao. Dijete je imalo povrede i po glavi. Hitna je brzo stigla i odvezla mališana u bolnicu. Nije nam jasno kako ga vozač nije vidio, kako nije osjetio da je točkom prešao preko nečega – kaže očevidac.

Despot M. je dva sata poslije nesreće preminuo u bolnici.

GSP Beograd Vozač suspendovan JKP GSP Beograd uputilo je juče saučešće porodici povodom tragične smrti mališana.

– GSP Beograd počelo je istragu povodom tragičnog događaja, a vozač je suspendovan. Spremni smo na to da svi naši zaposleni koji su učestvovali u ovom tragičnom događaju budu pozvani na odgovornost – saopštilo je preduzeće. 

Vozač autobusa D. R. (49), prema dosadašnjim rezultatima istrage, nije vidio da je pregazio dijete, pa je nastavio vožnju. Njega je policija zaustavila desetak kilometara dalje, na Voždovcu.

– Kad su mu policajci saopštili da je dijete stradalo, zanijemio je od šoka. Ispričao je da mu niko od putnika nije signalizirao da se nešto dešava – kaže izvor i dodaje da će biti pregledani snimci s kamera iz vozila.