Regioni

JOŠ JEDAN GRAD PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU Zabranjena okupljanja više od deset osoba

U Opštini Sremski Karlovci danas je proglašena je vanredna situacija zbog epidemije korona virusa i neophodnosti sprovođenja operativnih mjera zaštite, odlučeno je na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

JOŠ JEDAN GRAD PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU Zabranjena okupljanja više od deset osoba
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

U epidemiji COVID 19 u opštini Sremski Karlovci zaključno sa 03.avgustom oboleljo je ukupno 43 građana. Trenutno je 22 aktivnih slučajeva koji generišu prevalenciju stopa ukupno oboljeli unutar jednog dana.

Kako je objavljeno je na sajtu opštine, stanje je na snazi od danas, 4. avgusta. Zabranjena su okupljanja na javnom mestu, gde je više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom.

Zabranjuje se korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija, ograničeno je radno vrijeme  ugostiteljskih objekata, obavezno nošenje maski…

Do okončanja vanredne situacije za sve posjetioce zatvaraju se lokacije – Vidikovac, Dvorska bašta, izletište Stražilovo i ostrva i plaža na Dunavu.

– Obavezuje se sremskokarlovačka opština da će snositi plaćanje troškova sahrane i sahranjivanja građana Sremskih Karlovaca, kod kojih je utvrđeno da je smrt prouzrokovana virusom Covid 19 – stoji između ostalog u naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije, prenosi Blic.