Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

JOŠ JEDNA DOŽIVOTNA ZA IGORA SRBINA Tužilaštvo traži najstrožiju kaznu za višestrukog ubicu

Hronika
Autor:

Foto: LaComarcaTeVe/Youtube/Screenshot

Tužilaštvo u Aragonu zatražilo je doživotni zatvor za Norberta Fehera, poznatijeg kao Igor Srbin, zbog trostrukog ubistva počinjenog u Španiji 2017. godine. Igor Srbin je već u februaru ove godine osuđen na 21 godinu zatvora za dvostruki pokušaj ubistva u Španiji i obavezan je da plati odštetu porodicama žrtava. Prethodno je zbog ubistva dvojice Italijana u toj zemlji osuđen takođe na doživotnu robiju.

Kako je portal “La Comarca” objavio, tužilaštvo Igoru Srbinu na teret stavlja ubistvo pripadnika Civilne garde Viktora Hesusa Kabaljera i Viktora Romera, kao i za ubistvo farmera Hose Luis Iranka koje se dogodilo 2017. godine.

Tamošnje ministarstvo optužuje srpskog kriminalca i za tri djela nasilnog razbojništva, kao i za krivično djelo ilegalno posjedovanje oružja, za šta traže još 15 godina zatvora uz nadoknadu porodicama žrtava u iznosu od 710.000 evra u slučaju Hose Luisa Iranka, 760.000 evra za porodicu Viktora Romera, kao i 560.000 evra za porodicu Viktora Kabaljera. Razlog zbog kog su iznosi različiti leži u broju članova porodice koje je žrtva ostavila iza sebe, piše Blic.

Međutim, kako piše ovaj portal, u optužnici se ne spominju pljačke, već ona počinje opisom događaja iz decembra 2017. godine, kada je otac Hose Luisa začuo pucanj i ugledao neko svjetlo na svom imanju, zbog čega je pomislio da je bjegunac za kojim su tih dana intenzivno tragalo, sakriven baš na njegovom imanju.

Kada je pozivao policiju, nije ni slutio da je pucnjem, koji je čuo, Igor Srbin presudio njegovom sinu.

Ipak, da nije bilo tog poziva prestravljenog oca, možda ovaj opasni bjegunac nikada ne bi bio uhapšen. A možda se ne bi dogodila ni ubistva pripadnika Civilne garde. Naime, kada su pripadnici Civilne garde došli na lice mjesta, Igor Srbin je na njih zapucao, a zatim pobjegao.

Nije daleko dogurao bježeći ukradenim kamionetom pošto je nedaleko od farme izazvao saobraćajnu nesreću tako što se zakucao u drvo. Kasnije je utvrđeno da je u tom trenutku bio u alkoholisanom stanju.

Kako je u tužilaštvu objašnjeno, ukoliko se osudi za sva tri ubistva, moguće je tražiti doživotni zatvor pošto je po članu 140.2 tamošnjeg Krivičnog zakonika osuđeniku moguće presuditi takvu mjeru ukoliko je izazvao smrt višeDođivotno i osoba. Ukoliko do toga dođe, to će biti pravi presedan, pošto je prethodno ova mjera presuđena samo u slučaju Ivana Parda, koji je mučio i ubio osmogodišnju sestričinu.

Podsjetimo, u januaru ove godine Igor Srbin je osuđen u Španiji na 21 godinu zatvora za dvostruki pokušaj ubistva koje je počinio takođe 2017. godine, dva dana prije ovih ubistava, dok je trajala velika policijska potjera za njim.

Pošto se u Španiji tretira kao jednan od najopasnijih zatvorenika, za njegovo suđenje izgrađen specijalni bunker od neprobojnog stakla na čeličnoj konstrukciji iz kog je pratio suđenje, a zavese na bunkeru navlačile su se svakog puta kada bi svedočile njegove žrtve, jer su prethodno izjavile da strahuju da borave sa njim u istoj prostoriji.

Međutim, to nije prvi put da se Norbert Feher nađe na optuženičkoj klupi, uslovno rečeno. Nakon što je uhapšen u Španiji, njemu se putem video-linka sudilo u Italiji, zbog ubistva dvojice Italijana iste godine. Osuđen je na doživotnu robiju, a kaznu će moći da izdržava tek kada u Španiji odsluži sve kazne.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO