Sudbine

Još jedna pobjeda malog Petra (10): Uspješno je operisan, nastavlja borbu sa karcinomom

Dečak Petar Mićić (10) uspješno je operisan u Štutgartu.

Još jedna pobjeda malog Petra (10): Uspješno je operisan, nastavlja borbu sa karcinomom
FOTO: BUDI HUMAN/SCREENSHOT

Imamo lijepe vijesti za vas! Naš Peki je danas uspješno operisan. Sve je proteklo u najboljem redu. Operacija je trajala četiri sata. Peki se osjeća odlično. Nastavljamo dalje da se borimo do konačne pobjede. Sve vas puno voli i pozdravlja naš brat, junak, šampion, pobjednik… Peki. Hvala gospodu Bogu i svetom Georgiju za ovako lijepe vijesti – oglasili su se na Instagram stranici “sviuzpetramicica”.

Petar je rođen 4. oktobra 2010. godine u Kragujevcu. Dobio je veoma tešku dijagnozu – zloćudni rak (sarkom u lijevoj nozi) koji se širio velikom brzinom. U pitanju je vrsta kancera od koje obolijeva četvoro djece u milion.

Bolnica za liječenje sarkoma kod djece, u Štutgartu je pristala da Petar tamo nastavi liječenje.

On je prethodno obavio više ciklusa hemoterapije.

– Uz Božiju pomoć i pomoć dobrih ljudi i izuzetnih stručnjaka bolnice Olga Hospital, svi vjerujemo da će se kući vratiti srećan, radostan i zdrav. Petru sada najviše nedostaju njegova braća Aleksa i Luka kao i njegov Kragujevac i njegovi drugari iz četvrtog razreda OŠ Jovan Popović – navedeno je u jednoj ranijoj objavi na instagramu, piše Telegraf.

Novac za Petrovo liječenje prikupljen je krajem februara. Za samo tri dana, u rekordnom roku, skupljeno je 150 hiljada evra.

– Zahvaljujemo se najprije Bogu, a onda i Aleksandru Šapiću i Fondaciji Budi human. Hvala svim humanim ljudima koji su za neverovatno kratak vremenski period pomogli da se prikupi novac za našeg sina. Srbi su najbolji narod, narod koji ima dušu, emociju – ispričao je ranije za Telegraf Petrov otac Goran Mićić.

Kako je tada istakao, Srbi su najsložniji u nevolji, što se i na primeru njegovog bolesnog sina pokazalo.

Prihvati notifikacije