Hronika

JOVAN JOŠILO IZRUČEN BiH Kriminalac koji je osumnjičen za organizovani kriminal prebačen iz Hrvatske

Policijski službenici sudske Sudske policije BiH preuzeli su od kolega iz Hrvatske i u Kompleks pravosudnih institucija BiH izručili osumnjičenog Jovana Jošila (40), rođenog u Sarajevu, a nastanjenog u Banjaluci, državljanina BiH.

JOVAN JOŠILO IZRUČEN BiH Kriminalac koji je osumnjičen za organizovani kriminal prebačen iz Hrvatske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Jošilo je pod istragom u skaj predmetima kodnog naziva “Transporter” i “Storidž”, a terete ga za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina droga saopštilo je dana Tužilaštvo BiH.

Kako se dodaje u saopštenju, tužilaštvo i partnerske policijske, pravosudne i bezbjednosne agencije, dugo vremena su tragale za njim jer se nalazio u bjekstvu.

Pročitajte još

– Osumnjičeni je prošle godine uhapšen u Hrvatskoj, na području Istre, gdje je koristio krivotvorene lične dokumente, nakon čega su pokrenute aktivnosti u okviru međunarodne saradnje, za njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu – navodi se u saopštnju.

Nakon što su pripadnici Sudske policije, od kolega iz Hrvatske, kako se dodaje, danas oko 13 h preuzeli osumnjičenog, on je uz visoke mjere osiguranja, doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje je na snazi mjera pritvora koja mu je određena raspisivanjem potjernice od strane Suda BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će preduzeti dalje potrebne korake u procesuiranju osumnjičenog – zaključuje se u saopštenju, pišu Nezavisne.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije